Sretni brojevi (2000)

LUCKY NUMBERS (Originalni naziv)

kriminalistički crna komedija

Russ (J.Travolta) sa prijateljima izvodi prijevaru sa izvlačenjem brojeva na lutriji

 
Režija: Nora Ephron
Scenarij: Adam Resnick
Uloge: John Travolta, Lisa Kudrow, Tim Roth, Ed O'Neill, Bill Pullman

Filmografija

Film je režirala Nora Ephron. Energija Johna Travolte nosi cijeli film, u kojemu nastupa niz velikih zvijezda, među kojima Tim Roth u netipičnoj ulozi lukavog Giga i Bill Pullman kao lijeni i neinteligentni detektiv.

Russ Richards je lokalna zvijezda i meteorolog koji je sav novac uložio u zastupništvo za iznajmljivanje snowmobila. No u Pennsylvaniji je neobično toplo pa mu posao baš i ne ide, štoviše, bankrotirao je. Njegov prijatelj Gig (Tim Roth) savjetuje ga da prevari osiguravajuće društvo i tako dođe do novca. No prevara loše završi i Russ je u gubitku dodatnih 10 000 dolara. Ni to ga nije naučilo pameti i Gig ga ponovno uvjeri da ima plan koji ne može propasti. Uz pomoć Crystal (Lisa Kudrow), koja izvlači brojeve na lutriji, prijatelji odluče izvesti veliku prevaru.

Prema scenariju Adama Resnicka, Nora Ephron ("You've got mail", "Sleepless in Seattle") prihvatila se režije zabavne crne komedije, u kojoj su glavne uloge pripale najvećim holivudskim facama. John Travolta upriličio je lik naivnog lokalnog celebrityja, koji je u besparici nakon neuspješnog poslovnog poteza, "prijateljica" Lisa Kudrow tumači oportunisticu Crystal Latroy, voditeljicu koja izvlači brojeve na lutriji, a Travoltnog prijatelja legendarni Tim Roth. Izbor sporednih glumaca jednako je impresivan - Ed O'Neill, Michael Rapaport, Michael Moore i Bill Pullman.

 


Komentari (0)

Foto