Medo Ben 2: Crno zlato (2003)

Gentle Ben 2: Danger on the Mountain (Originalni naziv)

drama obiteljski

Film o snazi i neraskidivosti prijateljstva između medvjeda i dječaka

 
Režija: David S. Cass Sr.
Scenarij: Walt Morey, Naomi Janzen
Uloge: Dean Cain, Reiley McClendon, Corbin Bernsen, Ashley Laurence, Jack Conley...

Filmografija

Inspiriran romanom Walta Morreya, ovaj film je uzbudljiva atmosfera koja govori o snazi prijateljstva između medvjeda i dječaka, te o neraskidivosti tog prijateljstva. Užitak je to za cijelu obitelj.

Budući da su njegovi roditelji proglašeni nestalima u džungli, dječak Mark (R. McClendon) još uvijek se nalazi kod svog ujaka Jacka (D. Cain), rendžera zaljubljenog u prirodu. S njima je Markov vjerni prijatelj, mrki medvjed Ben, koji mu pravi društvo u lutanjima kroz šumu. Kad lokalni bogati poduzetnik Fog (C. Bernsey) u dogovoru s tajanstvenim poslovnim partnerom počne tražiti naftu, Jack se žestoko suprotstavlja. Fog se brani da buši bunar s vodom, ne znajući da njegov partner zapravo potajno odlaže opasan otrovni otpad koji zagađuje prirodu. U trag mu ulaze Mark i njegova prijateljica Ashley...

Roman Walta Moreyja o medvjedu Benu nadahnuo je još 1967. televizijske autore na snimanje istoimene TV serije, kad je ulogu Jacka Wedloea glumio Dennis Weaver, a 2002. godine snimljen je igrani film istog naslova. Zbog velike popularnosti dirljive priče o prijateljstvu dječaka i medvjeda, već godinu kasnije snimljen je nastavak: Gentle Ben: Black Gold, prava detektivska priča o dvoje djece koji se bore s moćnim poduzetnikom kako bi spasili prirodu. I autori filma o medi Benu vole prirodu kao i njihovi junaci, pa je poznato da su sve životinje koje se u filmu pojavljuju imale besprijekoran tretman, a medvjed Bonkers, koji glumi Bena, čak je na raspolaganju imao i bazen!


Komentari (0)

Foto