ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

G.I. Joe: Kobrin uzlet (2009)

G.I. Joe: The Rise of Cobra (Originalni naziv)

akcija avantura sf

Specijalna vojna jedinica upušta se u opasnu bitku s moćnom terorističkom organizacijom

 
Režija: Stephen Sommers
Scenarij: David Elliot, Stuart Beattie
Uloge: Christopher Eccleston, Sienna Miller, Rachel Nichols, Ray Park, ...

Filmografija

Redateljski vizionar Stephen Sommers, koji nas je zabavio svojim blockbusterima Mumija i Povratak mumije, predstavlja nam svoju najnoviju filmsku vožnju: akcijom nabijenu avanturu G.I. JOE: KOBRIN UZLET. Ovoga puta oko sebe je okupio čitav niz međunarodnih glumaca, od zvijezda u usponu (Channing Tatum, Sienna Miller) do hollywoodskih veterana (Dennis Quaid, Jonathan Pryce) i sve ih zajedno uklopio u savršenu priču o herojstvu protiv terorizma; o vječnoj bitki između dobra i zla.

U Kazahstanu, kod transporta ubojitih raketnih glava napravljenih pomoću nanotehnologije, koju je osmislila vojna kompanija M.A.R.S. na čelu s Jamesom McCullenom (Christopher Eccleston), američki vojnici Duke (Channing Tatum) i Ripcord (Marlon Wayans) su napadnuti. Spašava ih specijalna postrojba koja se naziva G.I Joe. Vođa im je general Hawk (Dennis Quaid) i već neko vrijeme su na tragu zločinaca koji se nazivaju "Kobre” i koji stoje iza ovog napada. Spašeni vojnici žele se pridružiti elitnoj postrojbi, a James McCullen šuruje s Kobrama, u nadi da će se domoći svojih posebnih ratnih glava.



Američki akcijski triler "G.I. Joe: Kobrin uzlet" naziv je preuzeo od franšize igračaka G.J. Joe, ali je jednako tako inspiriran stripom i animiranim filmom "G.I. Joe: A Real American Hero". Režirao ga je Stephen Sommers, koji se proslavio velikim blockbusterima "Mumija" i "Van Helsing". Kako bi film bio dobro prihvaćen i od strane vjernih obožavateljima stripa, Sommers je u pomoć pozvao Larryja Hama, pisaca stripa koji je asistirao kao konzultant pri realizaciji. Veliki blockbuster utržio je u svijetu preko 302 milijuna dolara i opravdao svaku investiciju. Novi nastavak "G.I. Joe: Retaliation" u kinima će se pojaviti u ožujku, a glavnu ulogu ponijet će veliki Bruce Willis. Glavna lica u "Kobrinom uzletu" pripala su poznatom Dennisu Quaidu i Channningu Tatumu ("Step up"), sjajnom Joseph Gordon-Levittu ("Inception", "Looper", "The Dark Knight Rises"), a tu su i iskusni Christopher Eccleston, Sienna Miller, Rachel Nichols te azijska filmska zvijezda Lee Byung-hun, ali i mnogi drugi.


Komentari (12)

Foto