Samo pet sekunda (1999)

FIVE SECONDS TO SPARE (Originalni naziv)

triler

Prilikom bliskog susreta sa smrću mladi glazbenik se prisjeti posljednja tri tjedna života

 
Režija: Tom Connolly
Scenarij: Tom Connolly
Uloge: Max Beesley, Ray Winstone, Gary Condes, Kris Marshall, Valentina Cervi, ...

Filmografija

Scenaristički i redateljski prvijenac britanskog filmaša Toma Connollyja atraktivna je, atmosferična i razmjerno intrigantna triler drama temeljena na bestseler romanu The Dwarves of Death Jonathana Coea, u kojem autor nudi zanimljiv pogled na londonsku glazbenu scenu, nerijetko povezanu s kriminalnim polusvijetom i narkomanskim miljeom.

Nakon što pred njegovim očima dvojica maskiranih ubojica hladnokrvno ustrijele narkomana Paisleya, frontmana benda "The Unfortunates", mladi rock glazbenik William (M. Beesley) prisjeti se posljednja tri tjedna svog života. Još prije dvadesetak dana on je bio vođa ambiciozne rock-skupine "The Alaska Factory", darovitih mladih glazbenika koji su u potrazi za uspjehom i slavom iz provincijskog engleskog gradića Macclesfielda stigli u London.

Unatoč suradnji sa simpatičnim menadžerom Chesterom (A. Serkis), momci su ubrzo zaključili da je londonska glazbena scena puna bendova sličnih njihovom, pa su ostali članovi skupine Williamu uskoro otkazali i prihvatili se komercijalne glazbe. Već prvog dana svog boravka u Londonu William je upoznao privlačnu Madeline (V. Cervi), djevojku u koju se zaljubio na prvi pogled, no koja je nažalost ostala hladna na njegove romantične stihove i sve pokušaje zavođenja.

Shvativši da dijelom londonskih glazbenih krugova vlada nemilosrdni Vincent "Vince" Palmer (R. Winstone), gangster i nekadašnji neuspješni glazbeni producent, William je utjehu od profesionalnih i ljubavnih neuspjeha nakratko pronašao u zagrljaju sredovječne Karle (A. Hille), konobarice u mjesnom pubu i majke dvojice sinova. William nije znao da je jedina ploča koju je Vince producirao tijekom sedamdesetih bila upravo ona Karlina sastava "The Dwarves of Death".


Komentari (0)

Foto