Završni rez (2004)

Final Cut (Originalni naziv)

triler sf

Hladnokrvni muškarac prisjeti se davno zatomljenih osjećaja

 
Režija: Omar Naim
Scenarij: Omar Naim
Uloge: Robin Williams, Mira Sorvino, James Caviezel, Brendan Fletcher

Filmografija

Dugometražni prvijenac redatelja i scenarista Omara Naima intrigantni je pogled u budućnost u kojoj tehnologija omogućuje potpunu kontrolu nad sjećanjem. U glavnoj ulozi pojavljuje se legendarni komičar, Robin Williams.

Zoë čip je implantat koji bilježi svaki tren vašeg života. Kad umrete, montažer od snimljenog materijala napravi film (Rememory) koji se prikazuje na pogrebu. Rezervirani samo za bogate, čipovi Zoë mijenjaju način ljudske komunikacije. Ali postoje i oni koji se protive takvoj tehnologiji i vjeruju da uspomene trebaju polako pasti u zaborav. Alan Hackman (Robin Williams) je najbolji montažer u struci i vrlo je tražen zbog neuobičajene sposobnosti da i najkorumpiranije klijente predstavi kao svece.

Međutim, taj dar da sagledava živote lišen emocija učinio ga je hladnim čovjekom koji ne može osobno iskusiti život. Vjeruje da je "odrješitelj grijeha" i da će kroz oprost umrlima na neki način moći oprostiti sam sebi. Dok radi na montaži filma za bivšeg visoko pozicioniranog službenika Zoë Techa, Alan otkriva sliku uspomene iz djetinjstva koja ga je proganjala čitavog života. To otkriće nagnat će ga na intenzivnu potragu za istinom i iskupljenjem.


Komentari (0)

Foto