Smrtonosno oružje 4 (1998)

LETHAL WEAPON 4 (Originalni naziv)

akcija komedija

Detektivi Martin Riggs i Roger Murtaugh još su uvijek prijetnja svima koji im stanu na put

 
Režija: Richard Donner
Scenarij: Jonathan Lemkin, Shane Black
Uloge: Mel Gibson, Danny Glover, Joe Pesci, Rene Russo, Chris Rock, Jet Li, ...

Filmografija

Prvo "Smrtonosno oružje" snimljeno je 1987. Od tada svi nastavci serijala postižu veliku gledanost i dobru zaradu na kino-blagajnama. Osim akcijskog zapleta i majstorske režije, za popularnost ovih filmova najzaslužniji je glumački par Gibson - Glover, kao i ljudska strana policijskog života, njihove obiteljske situacije i duhoviti dijalozi...

Unaprjeđenje im je donijelo više posla u uredu, sada nisu toliko na ulici i čini se da više neće imati priliku upadati u nevolje i dizati u zrak sve na što naiđu. Martin Riggs (Mel Gibson) i Roger Murtaugh (Danny Glover) pokušavaju se u svojim ozbiljnim godinama smiriti, no problemi kao da ih traže. Trijadi su se zamjerili jer pokušavaju u Ameriku spriječiti krijumčarenje Kineza koji bi se trebali baviti falsificiranjem novca potrebnog za kupnju čelnika kriminalne organizacije iz ruku kineske vojske. I ovoga puta Martinu i Rogeru pomaže Lorna Cole (Rene Russo), Leo Getz (Joe Pesci), koji je u međuvremenu postao privatni detektiv, ali i novak u ekipi, Lee Butters (Chris Rock).

Ako ste voljeli prethodne dijelove ovog popularnog serijala, ni ovaj posljednji, četvrti, neće vas razočarati jer sadrži sve elemente zbog kojih nam je "Smrtonosno oružje" postao omiljeni serijal u 80-tim i 90-tim: humorne situacije, eksplozivne i spektakularne trenutke te scene tučnjava i jurnjava koje oduzimaju dah nižu se jedna za drugom.

Komentari (6)

Foto