Jiminy Glick (2004)

JIMINY GLICK IN LALAWOOD (Originalni naziv)

komedija

Naporni filmski kritičar dobije priliku sudjelovati na jednom uglednom filmskom festivalu

 
Režija: Vadim Jean
Scenarij: Martin Short
Uloge: Martin Short, Jan Hooks, Linda Cardellini, Janeane Garofalo, ...

Filmografija

Isprva stvoren za potrebe showa Martina Shorta, lik neobičnoga kritičara Jiminyja Glicka doživio je i svoje cjelovečernje izdanje, kada je slavni komičar zajedno s redateljem Vadimom Jeanom snimio eponimni naslov u kojem je na svoj karakterističan način odlučio parodirati šušur i zbivanja koja prate jedan ugledan filmski festival.

Filmski kritičar Jiminy Glick (Martin Short) pomaže slavnom redatelju Davidu Lynchu (Martin Short) u prikupljanju inspiracije za novi film, te njih dvojica odsjedaju u malom hotelu kojim vlada nelagodna atmosfera. Jiminy uživa u mogućnosti svjedočenja kreativnome redateljevom radu iz prve ruke, nakon čega obojica odlaze u Toronto na filmski festival. Tamo, Glick dobija priliku intervjuirati mnoštvo slavnih glumaca i redatelja, od kojih su mnogi uključeni u tajnu ubojstva koje je potreslo cijeli festival.

Zloglasan po tome što većina njegovih intervjua završava ili verbalnim vrijeđanjem ili fizičkim nasiljem, Glick će, u urnebesnoj impersonaciji Martina Shorta, pokazati i lice i naličje holivudskoga glamura. Uz Martina Shorta, koji je jednako zabavan i kao David Lynch, u filmu imamo prilike vidjeti i čitav niz poznatih holivudskih imena, koja igraju sama sebe.

 


Komentari (0)

Foto