Ključ od srca (1985)

KEY EXCHANGE (Originalni naziv)

komedija

Priča o ljubavnim i poslovnim životima nesigurnih mladih ljudi

 
Režija: Barnet Kellman
Scenarij: Kevin Wade, Paul Kurta
Uloge: Brooke Adams, Ben Masters, Daniel Stern, Tony Roberts, Danny Aiello, ...

Filmografija

Temeljena na hvaljenome kazališnom komadu Kevina Wadea, koji je početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća ostvario zapažen uspjeh na off-Broadway sceni, komedija "Ključ od stana" redatelja Barneta Kellmana na dovitljiv i originalan način spaja priče o romantičnim i poslovnim životima nesigurnih mladih ljudi. Čini se da su oni, iako prilično uspješni na svojim radnim mjestima, istovremeno i pomalo nesposobni shvatiti što zaista žele i osjećaju, kao i ostvariti svoje ljubavne snove.

Pisac Philip (Ben Masters) i talk-show producentica Lisa (Brooke Adams) vode otvorenu vezu, što više odgovara Philipu negoli Lisi, koja ipak želi nešto više, te ga nekako čak i uspijeva nagovoriti da izmijene ključeve svojih stanova. Istovremeno, Philipov prijatelj Michael (David Stern) prilično je uznemiren, jer ga je već nakon nekoliko dana braka napustila supruga. Pokušavajući pomoći jedan drugome oko problema koje imaju, Philip i Michael postepeno shvaćaju kako zapravo nisu uopće sigurni u stvari koje su ranije navodili kao svoje želje. No, nije li već kasno za ispravljanje pogrešaka?

Glumačku ekipu predvodi manje poznati Ben Masters, kojemu uloga čovjeka koji se boji obaveza pristaje kao salivena, a sjajnu manju rolu odradio je i iskusni Danny Aiello.

 


Komentari (0)

Foto