Čovječe, gdje mi je auto? (2000)

DUDE, WHERE'S MY CAR? (Originalni naziv)

komedija fantastika

Dvojica tupavih prijatelja tragaju za autom kojeg su "zametnuli" nakon noćnog tuluma

 
Režija: Danny Leiner
Scenarij: Philip Stark
Uloge: Ashton Kutcher, Seann William Scott, Jennifer Garner, Marla Sokoloff, ...

Filmografija

Tko, pitate se? Pa, Jesse i Chester, naravno - nerazdvojni prijatelji u potrazi za autom kojeg su negdje "zametnuli" tijekom nezaboravne noći. Ova nesputana komedija razveselit će sve ljubitelje otkvačenih filmova brzim ritmom i nesvakidašnjim zapletom koji krije mnoga iznenađenja.

Jesse (Ashton Kutcher) i Chester (Seann William Scott) su dva najbolja prijatelja koja se probude bez ikakvog sjećanja na prethodnu noć. Tijekom te noći, pune ludog provoda, prijatelji su bili puni novca, pa su, između ostalog, kupili krafne cijeloj policijskoj postaji, proveli se u striptiz-baru s transvestitom, ali su uspjeli i - izgubiti auto. Ne bi to bilo tako strašno da u autu nisu bili pokloni za njihove djevojke, koje su još uvijek bijesne zbog njihovog nedopustivog ponašanja. Prijateljima ne preostaje ništa drugo negoli, zgodu po zgodu, rekonstruirati zaboravljene događaje. No, ne ide baš jednostavno: Jesse i Chester susrest će pripadnike egzotičnog kulta uz koje će doživjeti nevjerojatne trenutke...
"Čovječe, gdje mi je auto?" je nepretenciozna komedija koja niže dosjetku za dosjetkom i bez velikih pretenzija s lakoćom osvaja gledatelje. Za razliku od komedija čiji glavni likovi kreiraju komične situacije inteligencijom, ovdje - pogađate - vladaju zabavni blesani, po mnogočemu slični Haroldu i Lloydu iz poznatog filma braće Farrelly, "Glup i gluplji". U glavnim ulogama su, pored zvijezda, Ashtona Kutchera i Seanna Williama Scotta, Jennifer Garner, te prva filmska Buffy, Kristy Swanson. Redatelj filma, Danny Leiner, iskusan je filmaš s mnogim poznatim TV serijama u filmografiji, poput "Everwooda" i "Felicity".

Komentari (4)

Foto