Fido (2006)

Fido (Originalni naziv)

komedija horror drama

Usamljeni dječak ostvari neobično prijateljstvo s dobroćudnim zombijem

 
Režija: Andrew Currie
Scenarij: Robert Chomiak, Andrew Currie
Uloge: Carrie-Anne Moss, Billy Connolly, Dylan Baker, K'Sun Ray, Sonja Bennett

Filmografija

Najbolji prijatelj Timmyja Robinsona na cijelom svijetu je dva metra visoki, raspadajući zombi po imenu Fido. Ali kad Fido pojede susjeda iz kuće do njihove, Mama i Tata polude i Timmy se mora dobrano potruditi da bi Fido ostao član obitelji.

Dobro došli u Willard, mali gradić izgubljen u idiličnom svijetu '50-ih, u kojem sunce sja svakog dana, svi poznaju svoje susjede, a zombiji raznose poštu. Prije mnogo godina, Zemlja je prošla kroz oblak svemirske prašine, zbog čega su mrtvi ustali s nezasitnom gladi za ljudskim mesom. Teror se proširio po cijeloj zemlji, sve dok nije izumljena ogrlica s pomoću koje su zombiji postali poslušni, čak i korisni. Oformljena je tvrtka: ZomCon.

Zahvaljujući njihovoj patentiranoj ogrlici za pripitomljavanje, zombiji su postali vrtlari, mljekari, sluge pa čak i kućni ljubimci. ZomCon bi volio da svi vjeruju kako oni imaju svijet pod kontrolom, ali imaju li ga zaista? Timmy Robinson ne slaže se s time. Čudak i usamljenik, Timmy provodi toliko vremena u svojoj sobi da ga čak ni njegovi roditelji ne primjećuju. Pa kad Mama kupi zombija za pripomoć u kući, Timmy je iznenađen, čak i znatiželjan, kad se zvijer poželi igrati lovice. Kad ga zombi spasi od lokalnih nasilnika, rađa se pravo prijateljstvo, a Timmy daje zombiju ime „Fido“.

Ali Fidova ogrlica se pokvari, a susjedi počnu plaćati krajnju cijenu. Da bi se stvari još više zakomplicirale, poznati ZomConov stručnjak za kontrolu zombija, g. Bottoms, uselio je u kuću preko puta


Komentari (1)

Foto