Zorro (1981)

ZORRO, THE GAY BLADE (Originalni naziv)

komedija

Nakon ozljede, maskiranog osvetnika Zorroa zamjeni njegov homoseksualni brat blizanac

 
Režija: Peter Medak
Scenarij: Johnston McCulley, Hal Dresner
Uloge: George Hamilton, Lauren Hutton, Brenda Vaccaro, Ron Leibman, Donovan Scott...

Filmografija

Iako bi obožavatelji lika jednog od najpoznatijih maskiranih osvetnika svih vremena možda na ovaj film i mogli gledati s negodovanjem, izvrsna kontroverzna komedija redatelja Petera Medaka ne samo da baca novo svjetlo na mit o Zorrou, nego to čini zabavno i duhovito. "Zorro" je izgrađen od svih karakterističnih motiva, ali lik homoseksualnog brata blizanca cijelu priču odvodi na drugu razinu.

U vrijeme kad novi španjolski guverner počne tlačiti meksičke seljake, bogati zemljoposjednik Don Diego Vega (George Hamilton) naslijedi kostim svoga oca i postaje osvetnik Zorro. Međutim, borbu protiv kapetana Estebana (Ron Leibman) mora prekinuti zbog ozbiljne ozljede gležnja. I kad se čini da je Zorro otišao u povijest, u posjet Diegu dolazi njegov zaboravljeni brat blizanac Ramon (George Hamilton). Mladog Ramona otac je davno poslao u mornaricu kako bi od njega napravila čovjeka i izbila mu iz glave homoseksualne sklonosti. Sada poznat kao poručnik Bunny Wigglesworth, Ramon preuzima identitet Zorroa te u osvetnički izgled počne unositi promjene - kostim je sada raznobojan, a glavno mu je oružje bič.

Legendarni George Hamilton apsolutno je briljantan u dvojakoj ulozi, kao pravi Zorro koji je primoran gledati kako se njegova ostavština ruši pred njegovim očima, te kao Bunny koji se svime time uopće ne zamara, te želi samo uživati. Lijepa Lauren Hutton igra američku aktivisticu Charlotte Taylor Wilson, razapetu između dvojice muškaraca, koji su zapravo jedan. Zvuči zbrkano, ali je urnebesno zabavno.


Komentari (0)

Foto