Glave u vrpci (1988)

TAPEHEADS (Originalni naziv)

komedija

Dvojica šašavih bivših zaštitara pokušavaju se probiti s tvrtkom za video produkciju

 
Režija: Bill Fishman
Scenarij: Bill Fishman, Peter McCarthy
Uloge: John Cusack, Tim Robbins, Mary Crosby, Clu Gulager, Katy Boyer, Don Cornelius

Filmografija

Svojevremeno nazivani čak nasljednicima legendarnih Blues Brothersa, glavni likovi ove simpatične i lepršave komedije, Josh i Ivan, baš poput navedenih žele raditi samo ono što im se sviđa, kombinirajući posao i zadovoljstvo. "Glave u vrpci" ipak nisu doživjele ni velik tržišni uspjeh niti kultni status, što je prava šteta, jer je riječ o jednoj od velikih zanemarenih komedija osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Nakon što dobiju otkaz kao zaštitari, Josh Tager (Tim Robbins) i Ivan Alexeev (John Cusack) odluče oformiti Video Aces, tvrtku za video produkciju. Joshov talent i Ivanov smisao za posao trebali bi im omogućiti nagli i veliki proboj na tržište, koje planiraju pokoriti radeći isključivo na projektima koji im se sviđaju. Na svome poslovnom putu susrest će se s brojnim različitim ljudima, među kojima i ekstremnim desničarom i predsjedničkim kandidatom Normanom Martom (Clu Gulager), prevrtljivom glazbenom novinarkom Samanthom Gregory (Mary Crosby), te pohlepnim producentom Mo Fuzzom (Don Cornelius).

John Cusack i Tim Robbins apsolutno uživaju u svojim ulogama, koje je redatelj i ko-scenarist Bill Fishman uklopio u čitav niz zabavnih i neočekivanih dogodovština

 


Komentari (1)

Foto