Prave face (1998)

A NIGHT AT THE ROXBURY (Originalni naziv)

komedija

Dvojica šeprtljave braće koji žive za izlaske i provode pokušavaju otvoriti noćni klub

 
Režija: John Fortenberry
Scenarij: Will Ferrell, Steve Koren
Uloge: Will Ferrell, Chris Kattan, Jennifer Coolidge, Michael Clarke Duncan, ...

Filmografija

Snimljena nekoliko godina prije negoli je Will Ferrell nizom fantastičnih uspjeha zaradio naslov komičarskoga kralja novog tisućljeća, komedija "Prave face" pomalo je žanrovski predvidljiva, no bez sumnje će zabaviti svakoga tko je odvojio vrijeme da bi je pogledao. Danas je iznimno zanimljivo vidjeti Ferrella u fazi izgradnje svoje kultne javne osobnosti, ali isto je tako lako i uživati u seriji doista urnebesnih gegova.

Braća Steve (Will Ferrel) i Doug Butabi (Chris Kattan) žive za izlaske i noćne provode, a maštaju o otvaranju vlastitoga noćnoga kluba, što se nikako ne dopada njihovom ocu, koji želi da počnu raditi u njegovoj trgovini lažnog bilja. Jedne noći, šeprtljava braća nakon manje automobilske nesreće upoznaju nekadašnju zvijezdu Richarda Grieca, koji ih uspije ubaciti u klub u koji inače ne bi imali šanse ući. Tamo upoznaju dvije zgodne djevojke s kojima se počinju zabavljati. Cure imaju svoje planove, ali ne znaju da braća baš i nisu rudnici zlata...
Redatelj John Fortenberry pametno pušta glumcima da vode glavnu riječ pa su tako u filmu, među ostalima, odlične manje uloge ostvarili Michael Clarke Duncan, Dan Hedaya i Chris Kattan kao jedan od provoda željne braće Butabi.

Komentari (1)

Foto