Largo Winch (2008)

LARGO WINCH - DEADLY REVENGE (Originalni naziv)

triler avantura

Sin moćnog bilijunaša mora otkriti tko želi uništiti očevu korporaciju

 
Režija: Jérôme Salle
Scenarij: Julien Rappeneau, Philippe Francq
Uloge: Tomer Sisley, Kristin Scott Thomas, Miki Manojlovic, Mélanie Thierry, ...

Filmografija

Treći film francuskog redatelja, Jérômea Sallea ("Anthony Zimmer"), napeta je kriminalistička priča nastala prema iznimno popularnom belgijskom stripu Philippea Francqa i Jeana Van Hammea.

Tajkun Nerio Winch (M. Manojlović) pronađen je, pod nerazjašnjenim okolnostima, utopljen u moru. Njegova je smrt vrlo sumnjiva, s obzirom da je on vlasnik utjecajne i moćne korporacije W Group. Bio je samac i službeno nije ostavio nasljednika. Uspješno je držao u tajnosti svog sina, Larga (T. Sisley), kojeg je prije tridesetak godina posvojio u nekom bosanskom sirotištu. Largo je trenutačno u zatvoru, duboko u šumi Amazonije, optužen za raspačavanje droge, na što on odlučno tvrdi da je nevin. Radi li se uistinu o laži usmjerenoj protiv njega kao sigurnog preuzimatelja bogatstva ili je riječ o pukim podudarnostima koje samo djeluju kao niz namještaljki?

"Largo Winch" prvi je dio dvodijelnoga filmskog serijala o akcijskom junaku koji se nađe u turbulentnim poslovima vezanima uz milijunsku tvrtku, umiješanu u mutne poslove na svjetskoj razini. Adaptacija je to istoimena stripa Jean Van Hammea, koji, baš kao film, prati dogodovštine istoimena akcijskoga junaka, upletenoga u milijunske poslove vezane uz tajkune, multimilijunaše, svjetske kriminalce, ali koji svojim šarmom (blago na tragu Jamesa Bonda) osvaja lijepe žene i dobiva naklonost publike. Raskošne produkcije, izvrsnih akcijskih prizora, krasne kamere, film je uspjelo djelo koje očarava. Režirao ga je francuski redatelj Jérôme Salle, a nastupa internacionalna glumačka ekipa.


Komentari (0)

Foto