U potrazi za Amandom (2008)

Finding Amanda (Originalni naziv)

komedija drama

Propali scenarist pokušava izvući nećakinju iz pakla prostitucije

 
Režija: Peter Tolan
Scenarij: Peter Tolan
Uloge: Matthew Broderick, Brittany Snow, Maura Tierney, Peter Facinelli, Steve Coogan

Filmografija

Televizijski scenarist (Matthew Broderick) koji se očajnički drži svog posla - pisanja komedije koja se, čini se, nikome ne sviđa - bori se da bi održao svoje pijanstvo, drogiranje i kockanje pod kontrolom. U očajničkom zadnjem pokušaju da spasi svoj brak, koji je također na rubu raspada, odlazi u Las Vegas potražiti svoju nećakinju koja je prostitutka. Ali ona voli svoj posao i ne želi otići. Nastaje li urnebes?

Taylor Mendon je televizijski scenarist i producent koji radi na ne baš cijenjenoj polusatnoj komediji s niskim rejtingom. Tayloru su vjerojatno bile suđene veće i bolje stvari, ali njegovo nagonsko kockanje, povremena zlouporaba droga i problem s alkoholom (koji je sada pod kontrolom) izbacili su njegovu karijeru iz tračnica već prije nekoliko godina. Sada se samo kladi na konje, ali daje sve od sebe da njegova supruga Lorraine ne sazna ništa o tome.

Njegova prelijepa dvadesetogodišnja nećakinja Amanda mora se riješiti vlastite loše navike. Živi u Las Vegasu, radi kao "plesačica“, no njezina obitelj je upravo otkrila da je ona zapravo prostitutka, a sumnjaju i da se prostituira za drogu. Na povratku s hitnog obiteljskog okupljanja, Taylorova supruga Lorraine u njegovom pretincu u autu pronađe kladioničarske listiće s nedavnim datumom. Nakon godina koje je provela uz njega, sada ga napušta. Taylor smišlja plan: svoju suprugu ponovno će osvojiti tako što će učiniti pravu stvar.

Otići će u Las Vegas, pronaći Amandu i odvesti je u rehabilitacijski centar u Malibuu. Dok je tamo, mogao bi se naći i s nekim starim prijateljima. Ali osim toga, bavit će se samo poslom zbog kojeg je došao: dok tamo boravi, zaklinje se sam sebi, neće prokockati ni jedan jedini cent, no stvari ne ispadnu baš onako kako je planirao.


Komentari (2)

Foto