Kobne strasti (1993)

FATAL INSTINCT (Originalni naziv)

komedija triler kriminalistički

Parodija na erotske trilere poput "Kobne privlačnosti" i "Sirovih strasti"

 
Režija: Carl Reiner
Scenarij: David O'Malley
Uloge: Armand Assante, Sean Young, Sherilyn Fenn, Kate Nelligan, ...

Filmografija

Već i samo ime "Kobne strasti" iskusnije će gledatelje podsjetiti na dva možda i ponajbolja filma iz buma erotskih trilera na prijelazu iz osamdesetih u devedesete godine prošlog stoljeća, "Kobnu privlačnost" i "Sirove strasti". Naime, "Kobne strasti" redatelja Carla Reinera izvrsna je parodija navedenog žanra, sastavljena od njegovih čestih motiva.

Ned Ravine (Armand Assante) policajac je i odvjetnik, s time da kao odvjetnik često brani  ljude koje je sam priveo zakonu. Vjeruje da o ženama i ženskoj prirodi zna apsolutno sve i zaklinje se da će baciti značku ako se pokaže suprotno. Jedne večeri upoznaje tajanstvenu zavodnicu Lolu Cain (Sean Young), koja se sutradan pojavljuje u njegovom uredu i zatraži  ga pomoć. U međuvremenu, iz zatvora nakon sedam godina izlazi Max Shady (James Remar), koji planira ubiti Neda jer je zbog njegovih odvjetničkih propusta i završio iza rešetaka. Međutim, Max nije jedini, isto planira Nedova supruga Lani (Kate Nelligan) i njezin ljubavnik, automehaničar Frank (Christopher McDonald).

Ismijavajući odnose između glavnih likova, odvjetnika, supruge preljubnice, fatalne zavodnice i osvetoljubivog bivšeg branjenika, koje bismo u ozbiljnom trileru pratili koncentrirano i detaljno, Reiner će gledatelje bez većih problema natjerati u smijeh, istovremeno dajući do znanja kako žanr koji parodira voli i odlično poznaje. Armand Assante u ulozi je smušenog odvjetnika/policajca ostvario jednu od svojih najboljih uloga, dok se iz ostatka glumačke ekipe izdvaja James Remar.

 


Komentari (0)

Foto