Zasjeda 2 (1993)

Another Stakeout (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Dvojica djetinjastih detektiva štiti krunsku svjedokinju protiv šefa čikaške mafije

 
Režija: John Badham
Scenarij: Jim Kouf
Uloge: Richard Dreyfuss, Emilio Estevez, Rosie O Donnell, Dennis Farina, ...

Filmografija

Pri pokušaju ubojstva važne svjedokinje mafija ubije nekoliko osoba. Kada žena nestane, ured državnog tužioca pošalje partnere Billa i Chrisa na zadatak. Iako ih nadgleda još jedna osoba, Bill i Chris su djetinjasti kao i uvijek...

Lu Delano (C. Moriarty) krunska je svjedokinja u procesu protiv šefa čikaške mafijaške obitelji. Do početka suđenja policija je kao zaštićenog svjedoka čuva skrivenu u jednoj kućici kraj Las Vegasa. Mafija plati ubojicu koji podmetne eksploziv u toj kućici i tri detektiva poginu. Lu preživi i nestane. Ured okružnog tužitelja zatraži pomoć od policije iz San Francisca. Kako su policijski prisluškivači otkrili da se Lu telefonski javila bračnom paru Brianu (D. Farina) i Pam (M. Strassman) O'Hara, to pretpostave da će se ona skloniti kod njih. Oni žive u otmjenom vikendaškom naselju uz obalu jezera. Policajci će se smjestiti u praznoj kući jednog suca koja se nalazi nasuprot kuće O'Hara.
Za zadatak motrenja sumnjivaca određeni su nespretni ali simpatični policijski detektivi - stariji Chris Lecce (R. Dreyfuss) i mlađi Bill Reimers (E. Estevez). S njima će biti i debeljuškasta žena iz ureda okružnog tužitelja - Gina Ga-rett (R. O'Donnell). Kako ne bi bili sumnjivi, Chris i Gina predstavit će se kao bračni par, a Bill će glumiti Chrisovog sina iz prijašnjeg braka. Gina se ne odvaja od svog simpatičnog psa, rotvajlera Archiea. Kad se njih troje nađe u sučevoj kući i upoznaju sumnjivce prekoputa, počet će nizanje i komičnih, ali i opasnih događaja, jer mafija ne odustaje od toga da pronađe Lu i ubije ju.

Komentari (0)

Foto