Osumnjičeni (1996)

ESCAPE CLAUSE (Originalni naziv)

triler drama

Kako bi dokazao nevinost za ubojstvo supruge zaposlenik u osiguranju unajmljuje detektiva

 
Režija: Brian Trenchard-Smith
Scenarij: Danilo Bach
Uloge: Andrew McCarthy, Paul Sorvino, Connie Britton, Kate McNeil, Stan Egi, ...

Filmografija

Jedan od kamena temeljaca kvalitetne televizijske filmske ponude, film o misteriju ubojstva uvijek će imati svoju vjernu publiku, pogotovo ako je kvalitetan, napet i nepredvidljiv kao što je to "Osumnjičeni", redatelja Briana Trencharda-Smitha.

Zastupnik osiguravajućeg društva Richard Ramsey (Andrew McCarthy) prvi je osumnjičen za brutalno ubojstvo svoje supruge, koja je imala iznimno visoku policu osiguranja. Iako doista shrvan i vidno šokiran, Richard se iskusnom detektivu Gilu Farrandu (Paul Sorvino) čini sumnjivim, pogotovo nakon što dozna da ga je pokojna supruga varala. S druge strane, Richard se nikako ne može pomiriti sa smrću svoje supruge pa unajmljuje privatnog detektiva, alkoholičara Charlieja Ivesa (Shawn Lawrence), da pronađe pravog ubojicu. Kako vrijeme odmiče, Richard počinje sumnjati u sve koji ga okružuju, da bi naposljetku shvatio i kako poručnik Farrand ima neriješen sukob s kućom u kojoj radi.

Klasičan zaplet u kojem najsumnjiviji za ubojstvo jedini zna da je nevin, Trenchard-Smith je oplemenio sigurnim vođenjem priče, informacije otkrivajući upravo u onim trenucima kada se gledatelju učini kako sa sigurnošću može pretpostaviti daljnji razvoj filma. Andrew McCarthy iznimno je uvjerljiv kao čovjek usred najveće noćne more, no film svojim sjajnim nastupom nosi Paul Sorvino, kao neumorni detektiv na tragu ubojice.


Komentari (0)

Foto