Potegni! (1984)

DRAW! (Originalni naziv)

komedija vestern

Ostarjeli revolveraš se sukobljava sa svojim nekadašnjim protivnikom, bivšim šerifom

 
Režija: Steven Hilliard Stern
Scenarij: Stanley Mann
Uloge: Kirk Douglas, James Coburn, Alexandra Bastedo, Graham Jarvis, Derek McGrath

Filmografija

Snimljen za izravno televizijsko prikazivanje davne 1984. godine, "Potegni!" je film koji je prošao nezapažen unatoč dvjema činjenicama. Prva je da su u njemu odlične uloge odradili velikani Kirk Douglas i James Coburn, a druga da je spoj komedije i vesterna redatelj Steven Hilliard Stern pretvorio u iznimno zabavan film!

Handsome Harry Holland (Kirk Douglas) pomalo je ostarjeli revolveraš i kriminalac, koji se nađe zatočen u neuglednom gradiću, nakon što partija pokera u kojoj je sudjelovao završi svađom i pucnjavom. Kako bi ga se riješili, mještani unajme Sama Starreta (James Coburn), bivšeg šerifa a sada alkoholičara, nekadašnjega Harryjevog velikog protivnika. I jedan i drugi žele razriješiti stare račune, ali ponos koji osjećaju veći je od njihove snage i sadašnje spremnosti.

Oprezno balansirajući između mitskih vestern-motiva u kojima su likovi veći od života te komičarskog pristupa u kojem je sve podložno izrugivanju, redatelj Steven Hilliard Stern je pokazao danas gotovo nestalu vještinu svojevrsnog pretjerivanja s mjerom. Dva stara majstora Douglas i Coburn u takvom okruženju kao da posebno uživaju pa je rezultat doista prvorazredna televizijska zabava.

 


Komentari (0)

Foto