Tragovima pračovjeka (0)

TRAGOVIMA PRAČOVJEKA (Originalni naziv)

dokumentarni

Serija obrađuje temu o ljudskom podrijetlu s naglaskom na postanak neandertalskog čovjeka

 
Režija: Miljenko Bukovčan
Scenarij: Marijan Bušić
Uloge:

Filmografija

"Tragovima pračovjeka“ je serija koja će gledateljima pokušati približiti i objasniti vječitu zagonetku ljudskog podrijetla, našeg neposrednog pretka – neandertalskog čovjeka. Stvarajući sliku o pračovjeku pitamo se uvijek koliko ta slika zrcali naše početke i koliko se razlikujemo od našega navodnog pretka.

Okosnica i sadržaj ove dokumentarne serije uglavnom se odnosi na neandertalskog čovjeka, a poseban naglasak stavljen je na znanstveno iščitavanje bisera hrvatske prapovijesne baštine: krapinskog pračovjeka. Zamršeni splet znanstvenog iščitavanja neandertalskih nalazišta u nekoliko europskih zemalja i proniknuće u enigme krapinskog neandertalca pratimo u krhotinama i tragovima naše spoznaje prapovijesnih vremena, mnogih vrtloga klimatskih mijenja, kamena kao znamena i mudrosti kostiju do konačnog usuda neandertalaca.

Dvadesetak uglednih svjetskih znanstvenika sudjelovalo je u stvaranju serije i u njoj iznose različite vidove svojih proniknuća u tajne postanka naših predaka i pojavu, naše, ljudske vrste. Serija je snimana u Francuskoj, Njemačkoj, Austriji, Sloveniji i na mnogim lokacijama po Hrvatskoj.

Voditelj: mr. sc. Jakov Radovčić


Komentari (0)

Foto