Top Secret! (1984)

Top Secret! (Originalni naziv)

akcija komedija romantika

Rock pjevač iz 50-ih se u Istočnoj Njemačkoj umiješa u borbu između nacista i komunista

 
Režija: David Zucker, Jim Abrahams
Scenarij: Jim Abrahams, David Zucker
Uloge: Val Kilmer, Lucy Gutteridge, Christopher Villiers, Omar Sharif, ...

Filmografija

Od Davida Zuckera i Jima Abrahamsa autora filma Ima li pilota u avionu?, Goli pištolj i Mrak film 3, stiže nam urnebesna parodija na filmove o Elvisu i špijunske filmove iz razdoblja drugog svjetskog rata u kojoj je svoj filmski debi ostvario Val Kilmer!

Nick Rivers je mlad, glup i zabavan rock pjevač iz pedesetih godina minulog stoljeća. On je poput Elvisa, Beach Boysa, Big Boppera, Buddyja Hollyja ili bilo kojeg drugog rokera iz tog vremena kojeg se možete sjetiti. Odlazi u Njemačku kako bi sudjelovao na glazbenom festivalu, ali nije svjestan činjenice da nacisti koriste festival kao paravan za prikrivanje svoje prave namjere - dominaciju svijetom.
Nick se zaljubi u mladu heroinu Hilary, pripadnicu francuskog Pokreta otpora, zbog koje upada u mnoge probleme, pa čak završi i u zatvoru iz kojeg uspije pobjeći, iako na prilično šlampav način. Njegova sudbina postaje sve neizvjesnija, mnoga pitanja su bez odgovora. Hoće li mu Hilary slomiti srce kada joj se bivši vrati u život? Hoće li Nick pomoći Pokretu otpora sa svojim glazbenim i plesnim umijećem? Hoće li opet osvojiti Hilary?
Ova komedija inspiraciju je našla u mnogim drugim filmovima, koje potkrada na najsmješniji način. Zucker-Abrahams-Zucker trio, poznat po parodijama "Hot Shots" i "Aeroplane", uzeo je na pik ratne filmove i Elvisa. Glavnu su ulogu dodjelili Valu Kilmeru.

Komentari (1)

Foto