Reci bilo što (1989)

SAY ANYTHING (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Otac se protivi vezi svoje kćerke sa mladićem koji je po njemu ispod njeznog "ranga"

 
Režija: Cameron Crowe
Scenarij: Cameron Crowe
Uloge: John Cusack, Ione Skye, John Mahoney, Russel Lunday, Gloria Cromwell, ...

Filmografija

Tjedni magazin "Entertainment Weekly" ovaj je film stavio gotovo na sam vrh liste najboljih suvremenih romantičnih drama. Bio je to prvi film za koji je scenarij napisao i režirao ga Amerikanac Cameron Crowe.Jedan od najboljih filmova Camerona Crowea bio je "Jerry Maguire" (1996) nominiran za Oscara. Godine 1999. objavio je debelu knjigu "Razgovori s Billyjem Wilderom", koji je bio njegov najdraži redatelj.S dvadeset i pet godina počeo je pisati scenarije za filmove a u trideset i drugoj režirao je ovaj film.

Diane Court (I. Skye) upravo je završila srednju školu kao najbolja u svom naraštaju. Živi kod oca Jamesa (J. Mahoney) koji je rastavljen od njezine majke. James je dobrostojeći vlasnik staračkog doma. Obožava Diane i s njom dijeli sve njezine đačke tajne. Oduševljen je kao i Diane kad prime obavijest da je dobila stipendiju za studij na jednom od najboljih engleskih sveučilišta. U Dianu je zaljubljen njezin kolega Lloyd Dobler (J. Cusack). Lloyd je bio prosječan učenik.

Bavi se azijskim boksom u kojem se udarci zadaju šakama i stopalima. Otac mu je vojni časnik i htio bi da to postane i sin. Lloyd to ne želi, ali zapravo ne zna ni što hoće. Vrlo je nježan prema Diani kojoj je prva ljubav. James se protivi toj vezi jer smatra da je Lloyd u svakom pogledu ispod njezinog "ranga". Kad mu Diane ispriča, kao svom najboljem prijatelju kojem se uvijek povjerava, da je provela noć s Lloydom, on je pokuša nagovoriti da prekine vezu jer će ionako uskoro otputovati u Englesku.


Komentari (0)

Foto