44 minute: Pucnjava u Hollywoodu (2003)

44 MINUTES: THE NORTH HOLLYWOOD SHOOT-OUT (Originalni naziv)

akcija kriminalistički

Priča prema istinitom događaju o nasilnom obračunu policajaca i dvojice pljačkaša banaka

 
Režija: Yves Simoneau
Scenarij: Tim Metcalfe
Uloge: Michael Madsen, Andrew Bryniarski, Oleg Taktarov, Mario Van Peebles, ...

Filmografija

Temeljen na istinitom događaju koji se, zbog izravnoga televizijskog prijenosa, usjekao u pamćenje brojnih Amerikanaca, film "44 minute: Pucnjava u Hollywoodu" redatelja Yvesa Simoneaua doista je napet i zanimljiv, nošen tempom koji ne pada tijekom trajanja filma. Spajajući osobne priče njegovih protagonista, kako policajaca, tako i kriminalaca, s prilično točnim prikazom standardne policijske procedure, Simoneau se pokazao redateljem koji zna kako zaokupiti pažnju gledatelja i kako od glumaca dobiti vrlo dobre kreacije.

28. veljače 1997. godine dvojica odlično organiziranih i dobro naoružanih provalnika na prepad su upali u banku u sjevernom Hollywoodu, ali prije negoli su iz nje uspjeli pobjeći s plijenom, stigla je policija. Iako brojčano nadmoćni i opremljeni najmodernijom tehnologijom, policajci i specijalci pune 44 minute nisu uspjeli razoružati provalnike pa je televizijska javnost uživo svjedočila jednom od najnasilnijih obračuna u povijesti američke policije. Detektiv Frank McGregor (Michael Madsen) svojim je iskustvom i hrabrošću najviše pridonio rješavanju cijelog slučaja.

Michael Madsen upravo se ovakvim, manje razvikanim naslovima, popeo do svoga kultnog statusa, a odličnu međuigru ostvarili su Andrew Bryniarski i Oleg Taktarov kao pljačkaši banke.

 


Komentari (0)

Foto