Glasnik (1995)

TWO BITS (Originalni naziv)

drama

Tražeći oprost čangrizavi stari Talijan unuka šalje pronaći ženu prema kojoj je sagriješio

 
Režija: James Foley
Scenarij: Joseph Stefano
Uloge: Al Pacino, Gerlando Barone, Mary Elizabeth Mastrantonio, Joe Grifasi, ...

Filmografija

Film "Glasnik" je od kritike i publike proglašen nostalgičnim, tužnim, magičnim i nezaboravnim jer priziva vrijeme kada se i za velikih ekonomskih kriza živjelo bolje i dostojanstvenije nego danas. Vrijeme kada je pogledati crno bijeli film u kinu bio doživljaj i događaj koji briše svaki osjećaj tuge i nevolje.

Vruće je ljeto godine 1933. u južnoj Philadelphiji, gdje dvanaestogodišnji Gennaro Spirito (Jerry Barone) živi s majkom Louisom (Mary Elizabeth Mastrantonio ) i djedom Gitanom (Al Pacino). Gennaro želi skupiti 25 centi, koliko mu je potrebno da upadne u tek otvoreno kino La Paloma, koje daje specijalni popust na ulaznice. Boležljivi djed, koji osjeća da mu se bliži kraj, obećao je unuku da će mu kupiti kartu, ali se ne želi odreći ni novčića prije nego umre. Dječak kreće u potragu za sitnišem koji će mu ispuniti želju. Međutim, djed ga šalje da pronađe ženu prema kojoj je on gadno sagriješio u prošlosti i od koje traži oprost.  

Al Pacino, dobitnik nebrojenih filmskih nagrada, u svijetu filma poznat je po svom metodičkom pristupu glumi, snažnim filmskim izvedbama, posvećenosti likovima, ali i po promuklom glasu, posljedici enormne količine popušenih cigareta. Upravo mu je taj glas omogućio da u "Glasniku" uvjerljivo odglumi starog čangrizavog Talijana koji unuka šalje u ljubavnu misiju.

 


Komentari (0)

Foto