Američka himna (2008)

An American Carol / Big Fat Important Movie (Originalni naziv)

komedija fantastika

Cinični filmski redatelj otkriva pravu povijest Amerike

 
Režija: David Zucker
Scenarij: David Zucker, Myrna Sokoloff
Uloge: Leslie Nielsen, Kevin P. Farley, Kelsey Grammer, Jon Voight, Trace Adkins...

Filmografija

Hollywoodski filmski redatelj pokušava uništiti proslavu 4. srpnja, američkog Dana nezavisnosti. No, posjećuju ga 3 duha koji ga vode na put da bi mu pokazali što je američki duh i koji je pravi smisao dana nezavisnosti.

Na Dan nezavisnosti, djed (Leslie Nielsen) priča djeci priču o Michaelu Maloneu (Kevin P. Farley). Malone ne voli Dan nezavisnosti i odbija ga slaviti sa svojim nećakom Joshom (Travis Schuldt), koji uskoro odlazi na zadatak na Srednji istok. Te noći Michael doživi viziju svog heroja Johna F. Kennedyja (Chirss Anglin), koji mu govori da uskoro može očekivati posjet tri duha - Generala Pattona (Kelsey Grammer), Georgea Washingtona (Jon Voight) i country pjevačice Trace Adkins (Trace Adkins). U međuvremenu, teroristi žele da im Melone pomogne u snimanju propagandnog filma.

Jedan od posljednjih filmskih nastupa Leslieja Nielsena bio je upravo ovaj u parodiji Davida Zuckera "Američka himna!“. Zuckera, naravno, prvenstveno poznajemo kao autora  kultnih komedija "Goli pištolj“ i "Ima li pilota u avionu“. Gledatelji koji su imali priliku pogledati prije spomenute filmove znaju što mogu očekivati od Zuckera. Pa će tako Ebenezer Scrooge iz “Božićne priče” Charlesa Dickensa osvanuti u “novom ruhu” kao filmaš Michael Malone, koji podsjeća na Micheala Moora. U glavnim ulogama pojavljuju se Leslie Nielsen, Kevin P. Farley, a u manjim možemo pronaći legende filma poput Dennisa Hoppera i Jona Voighta. 


Komentari (0)

Foto