Povratak Tommyja Trickera (1994)

THE RETURN OF TOMMY TRICKER (Originalni naziv)

dječji obiteljski avantura

Nastavak priče o dvojici dječaka koji putuju svijetom uz pomoć poštanskih maraka

 
Režija: Michael Rubbo
Scenarij: Michael Rubbo
Uloge: Michael Stevens, Joshawa Mathers, Heather Goodsell, Paul Nicholls, ...

Filmografija

Čarobne riječi, jedna poštanska marka, prava adresa na pismu i putovanje može početi! Riječ je o rado gledanoj filmskoj pustolovini "Tommy Tricker and the Stamp Traveller" (1987), koja je sedam godina kasnije dobila nastavak.

Nakon što su se pomoću poštanskih maraka vratili iz Australije u rodnu Kanadu, dječaci Tommy (M. Stevens) i Ralph (A. Bauer-Gador) nastoje otkriti što se dogodilo s njihovim vršnjakom iz prošlosti Charlesom. Charles im je, naime, u svom pismu otkrio tajnu putovanja svijetom uz pomoć poštanskih maraka, ali je sam ostao zarobljen na jednoj od njih. Dječacima u potrazi za Charlesom pomažu Ralphova sestra Nancy (H. Goodsell) i njihov prijatelj Albert (P. Nicholls), ali se njihovo zajedništvo prekine kada lukavi Tommy ukrade marku na kojoj se nalazi Charles. Kada marka ipak završi kod Ralpha i Nancy, a čarolija uspije, djeca se iznenade shvativši da Charles nije dječak nego djevojčica Molly (A. Gray)...

Drugi dio priče o dječacima Tommyju i Ralphu ponovno je režirao australski filmaš Michael Rubbo (Vincent et moi, Much Ado About Nothing). I ovaj je film nastao u produkciji kanadske tvrtke Les Productions la Fête, i to u sklopu njezine popularne serije Tales for All. Fantastični zaplet i još više akcije nego li u prvom dijelu glavni su aduti novog filma Michaela Rubbe koji je s obzirom da je nastavak snimljen 1994. morao pronaći nove male glumce. Tako neuhvatljivog Tommyja glumi Michael Stevens, dok su Ralph i Nancy Andrew Bauer-Gador i Heather Goodsell. Film je prikazan na Festivalu filmova za djecu u talijanskom Giffoniju gdje je Michael Stevens osvojio nagradu za svoju ulogu.


Komentari (0)

Foto