Kaubojke (1995)

Buffalo Girls (Originalni naziv)

vestern

Priča o pustolovinama kaubojke Calamity Jane i mnogim drugim legendama Divljeg Zapada

 
Režija: Rod Hardy
Scenarij: Larry McMurtry, Cynthia Whitcomb
Uloge: Anjelica Huston, Melanie Griffith, Gabriel Byrne, Peter Coyote, Tracey Walter

Filmografija

Vestern koji na neuobičajan način govori o kraju Divljeg Zapada i njegovim najpoznatijim legendama. Film je baziran je na poznatoj noveli Larrya McMurtya.

Serija Kaubojke bavi se Divljim zapadom i njegovim najpoznatijim legendama na malo neuobičajeni način. Naime, glavni je lik Martha Jane Canary, poznatija kao Calamity Jane. Pratimo njezine pustolovine, od boravka u vojsci pod zapovjedništvom generala Georgea Custera koji je krenuo u pohod na Bika Koji Sjedi, slavnog poglavicu Siouxa. Izviđač u istoj jedinici je karizmatični James Butler, poznat kao Divlji Bill Hickock. Hickock osjeća da će vojni pohod završiti katastrofalno i nagovara Jane i njezine prijatelje da napuste vojsku. Dalje pratimo Janeine dogodovštine na Divljem zapadu i njezinu burnu vezu s Billom Hickockom. Janeina najbolja prijateljica je Dora DuFran, najpoznatija madame Divljeg zapada. Iako zaljubljena u Teddyja Bluea, ne želi se udati za njega bojeći se života na farmi. Zbog te će se odluke kajati cijeli život. Nakon pogibije Billa Hickocka Calamity Jane odriče se u očaju njihove kćeri. Poslije pokušava kupiti njezinu ljubav, ali prekasno je. Upoznaje i Buffalo Billa i s njim kreće na veliku cirkusku turneju s kojom stiže i u viktorijanski London...

U tragikomičnoj seriji koja sjajno oslikava sumrak Divljeg zapada i razotkriva bijedu njegovih najvećih legenda, glumi plejada najpoznatijih holivudskih glumaca: Anjelika Huston (Calamity Jane), Jack Palance (Bartle Bone), Sam Elliott (Bill Hickock), Melanie Griffith (Dora DuFran), Gabriel Byrne (Teddy Blue), Peter Coyote (Buffallo Bill), Reba McEntire (Annie Oakley) te Peter Birch, Liev Schreiber, Andrew Bicknell, Russell Means i drugi.


Komentari (0)

Foto