Smrtonosno oružje 2 (1989)

LETHAL WEAPON 2 (Originalni naziv)

akcija komedija

Drugi dio jednoga od najvažnijih filmskih serijala svih vremena s M.Gibsonom i D.Gloverom

 
Režija: Richard Donner
Scenarij: Shane Black
Uloge: Danny Glover, Mel Gibson, Joe Pesci, Joss Ackland, Derrick O'Connor, ...

Filmografija

Nakon što je prvi dio "Smrtonosnog oružja" poharao blagajne kino dvorana diljem svijeta te pridobio mnoštvo obožavatelja čak i među uglednim, ozbiljnim kritičarima, bilo je samo pitanje dana kada će svjetlo dana ugledati i njegov nastavak. "Smrtonosno oružje 2" formulu prethodnika razradilo je do savršenstva te udarilo temelje za daljnje nastavke jednog od najuspješnijih i najkvalitetnijih akcijskih serijala svih vremena.

U drugom dijelu jednoga od najvažnijih filmskih serijala svih vremena Danny Glover i Mel Gibson ponovno su s nama!
Nakon što pronađu gomilu novca u crvenom BMW-u za kojim su jurili autocestom, narednici Roger Murtaugh (Danny Glover) i Martin Riggs (Mel Gibson) dobivaju zadatak motrenja Lea Getza (Joe Pesci), koji bi trebao svjedočiti na sudu u tome slučaju. Naravno, bandi krijumčara droge na čelu s Arjenom Ruddom (Joss Ackland) njegov se naum nimalo ne dopada, pa će učiniti sve da Lea spriječe. Međutim, kako je Rudd istodobno i ministar u konzulatu Južne Afrike, Murtaughu i Riggsu posao je znatno otežan. No, kada Riggs dozna da iza smrti njegove supruge, koja je preminula prije nekoliko godina, stoji Ruddova desna ruka Pieter Vorstedt (Derrick O'Connor), ništa ga neće moći zaustaviti.
Provjereni redatelj Richard Donner i sjajni scenarist Shane Black ponovno su odradili vrhunski posao, pomiješavši akciju, komediju, buddy-buddy film i avanturu u neodoljiv koktel filmskog užitka. Naravno, na briljiranje Mela Gibsona i Dannyja Glovera suvišno je trošiti riječi.


Komentari (2)

Foto