Neka druga ljubav (2000)

THE NEXT BEST THING (Originalni naziv)

drama romantika

Abbie, instruktorica joge zatrudni sa najboljim prijateljem, homoseksualcem Robertom

 
Režija: John Schlesinger
Scenarij: Tom Ropelewski
Uloge: Madonna, Rupert Everett, Benjamin Bratt, Michael Vartan, Josef Sommer, ...

Filmografija

Spoj obiteljske drame i romantične komedije, film istodobno pokušava biti analiza netradicionalnih obiteljskih zajednica i zabavni prikaz odnosa dvoje ljudi koji se suočavaju s nizom izazova zbog svog životnog izbora. Upravo takve ambicije, prema većini kritičara, odvele su Schlensigerov film u procjep između ozbiljne drame i prpošne komedije.

Abbie Reynolds (Madonna) radi kao instruktorica joge pribojavajući se da je njezin mladić Kevin (M. Vartan) namjerava napustiti. Kada se to doista i dogodi, Abbie nađe utjehu u druženju sa svojim najboljim prijateljem Robertom (R. Everett) koji se bavi uređivanjem vrtova. Robert također ima problema u ljubavi, a kao homoseksualac itekako dobro razumije Abbiene probleme s muškarcima.
Tješeći jedno drugo uz puno ispijenog alkohola, Abbie i Robert završe jedne večeri u krevetu. Kada Abbie uskoro dozna da je trudna, neobični par odluči zajedno podizati dijete unatoč svim zamkama koje ih očekuju...
Gotovo četvrt stoljeća američka i svjetska pop zvijezda Madonna ne prestaje intrigirati javnost svojim privatnim i profesionalnim životom. Potonji uz glazbu čine i njezini neprestani pokušaji da postane popularna glumica (Očajnički tražeći Susan, Tko je ta djevojka?). Tom se cilju najviše približila 1996. nastupom u mjuziklu "Evita" za koji je dobila i Zlatni globus. Ohrabrena dobrim kritikama Madonna je sljedećih nekoliko godina pažljivo birala novi filmski projekt odlučivši se naposljetku za ulogu u romantičnoj drami "Neka druga ljubav". Režije se prihvatio pokojni John Schlesinger (1926.-2003.) koji je američku kinematografiju zadužio epohalnim "Ponoćnim kaubojem" za koji je dobio Oscara, te filmovima kao što su "Darling" i "Sunday Bloody Sunday". Scenarist je Tom Ropelewski, poznat po trećem nastavku filmskog serijala "Gle, tko to govori", ali je tekst i djelo britanskog glumca Ruperta Everetta (Moj dečko se ženi, An Ideal Husband) koji je preuzeo i glavnu mušku ulogu.
"Neka druga ljubav" plijeni vrlo dobrim glumačkim nastupima koji su uz uvijek pouzdanog R. Everetta zasluga i B. Bratta (Cura na zadatku, serija Zakon i red), M. Vartana (Nikad se nisam poljubila, serija Alias), te zvijezde britanskog glumišta L. Redgrave, dvaput nominirana za Oscara (Bogovi i čudovišta, Georgy Girl). Uz njih treba istaknuti i mladog M. Stumpfa koji je za ulogu Sama nominiran za Young Artist Award. Glazba je djelo skladatelja Gabriela Yareda, dok soundtrack filma sadrži i Madonnin hit American Pie. Madonna i dalje neumorno radi ispred mikrofona i kamera, pa tako posuđuje glas jednom od likova u igrano-animiranom spektaklu "Arthur and the Minimoys" u režiji Luca Bessona.

Komentari (0)

Foto