Smrtonosni zavjet (1999)

LETHAL VOWS (Originalni naziv)

triler drama

Uglednog liječnika nakon smrti supruge od sumnjive bolesti bivša žena optuži za trovanje

 
Režija: Paul Schneider
Scenarij: Eric Edson, Michele Samit
Uloge: John Ritter, Marg Helgenberger, Megan Gallagher, Lawrence Dane, Jessica Bowman

Filmografija

"Smrtonosni zavjet" je triler čija se radnja odvija u krugu obitelji, koja je samo naizgled sigurno utočište. Iako snimljen za televiziju, svojom se napetom atmosferom, intrigantnom pričom i odličnim glumačkim poslom iskusne ekipe može smjestiti uz bok puno poznatijim žanrovskim srodnicima.

Prije petnaest godina, Ellen Farris (Marg Helgenberger) se teško razboljela, onemoćavši od brojnih glavobolja, slabosti i gubljenja koncentracije. Doktori nisu uspjeli pronaći uzrok bolesti, a samim tim ni lijek. Paralelno s pogoršanjem zdravlja raspao se i njen brak s Davidom (John Ritter), također liječnikom. Danas je David oženjen novoizabranom gradskom vijećnicom Lorraine (Megan Gallagher), koja počinje pokazivati simptome identične onima iz Ellenine prošlosti. Ellen počinje sumnjati da je David trovao i nju i Lorraine, a sumnje se pojačavaju nakon Lorraineine iznenadne smrti...

Spajajući elemente komorne obiteljske drame i kriminalističkog filma, redatelj Paul Schneider je snimio zanimljiv film u kojem ulogu Davida, misterioznog čovjeka nejasnih motiva i sumnjivog ponašanja, igra poznati televizijski glumac John Ritter.

 


Komentari (0)

Foto