U potjeri za duhom (1987)

Hollywood-Monster / Ghost Chase (Originalni naziv)

komedija horror

Student režije i dvoje prijatelja uz pomoć dobrog duha traže skriveno djedovo bogatstvo

 
Režija: Roland Emmerich
Scenarij: Oliver Eberle, Roland Emmerich
Uloge: Jason Lively, Tim McDaniel, Jill Whitlow, Leonard Lansink, Paul Gleason, ...

Filmografija

Ovo je priča o grupi mladih studenata režije iz Los Angelesa od kojih jedan nasljedi antikni sat u kojem obitava dobroćudni duh batlera njegovog bogatog pokojnog djeda. Duh će poprimiti oblik vanzemaljca koji je inače glavni lik iz njihovog budućeg filmskog projekta i on će im pomoći riješiti misteriju skrivenog djedovog blaga...

Dok u društvu loše raspoložene prijateljice Laurie (J. Whitlow) snimaju jeftin kućni horor uradak, najbolji prijatelji Warren McCloud (J. Lively) i Fred (T. McDaniel), dvadesetogodišnjaci opsjednuti horor filmovima, maštaju o budućoj redateljskoj karijeri u Hollywoodu.

Jednog dana Warren saznaje da mu je djed, poznati bogataš i škrtac, u nasljedstvo ostavio samo antikni sat. Razočaran oporukom, i nesvjestan da ga stalno netko prati, Warren sat ostavi u Fredovoj sobi. Točno u ponoć iz sata izlazi zelenkasta maglica, a od toga Fred usne neobičan san: ugleda staru kuću, u čijem podrumu škrti i hiroviti starac od svog podjednako starog sluge, Britanca Louisa, zatraži da ga živog zazida s njegovim bogatstvom.

Želeći da tajna o tome ode s njim u grob, stari škrtac na prevaru otruje slugu. Kad se probudio, Fred shvati da je u snu dobio ideju za novi film. U međuvremenu, Warrena i dalje prati moćni filmski producent Stan Gordon (P. Gleason), podlac koji vjeruje kako je pokojni bogataš unuku ostavio bogatstvo. Sljedeće noći, na Fredovo zaprepaštenje u ponoć iz sata izađe duh pokojnog sluge, koji se useli u mladićevu vjerno izrađenu lutku.
Nakon što Warrena, Freda i Laurie uvjeri da je on uistinu duh otrovanog sluge Louisa, simpatični lutak im kaže da se sjeća gdje je zazidao pokojnika, te da je voljan pomoći im pronaći njegovo bogatstvo. Nevolja je, međutim, što se kuća Warrenova djeda sada nalazi usred studija Stana Gordona...


Komentari (0)

Foto