Legenda o Tarzanu (2001)

TARZAN (Originalni naziv)

animirani obiteljski avantura

Gospodar džungle iskušat će svoju dosjetljivost i hrabrost kao novi vođa obitelji gorila

 
Režija: Chris Buck
Scenarij: Robert Askin, Katy Cooper
Uloge: Adam Končić, Sanja Marin, Franjo Jurčec, Dražen Bratulić, Romina Vitasović...

Filmografija

Gospodar džungle ponovno kreće u akciju u crtanoj seriji "Legenda o Tarzanu". Disneyjev filmski hit iz 1999. prelazi na televiziju s novim uzbudljivim pustolovinama i napetim akcijskim pothvatima vješto animiranim u studijima Walt Disney Television Animationa.Stvarajući seriju od 39 epizoda, osim zabave cilj njezinih producenata bio je nadahnuti mlade gledatelje da istražuju svijet koji ih okružuje, osjete uzbuđenje otkrića, shvate da je učenje pustolovina, ali i da im podignu svjesnost ekološke potrebe da budemo dobre sluge svog planeta.

Moćni Tarzan iskušat će svoju dosjetljivost, hrabrost i sposobnost kao novi vođa obitelji gorila, ali i kao civilizirani muškarac uz bok ljubljene Jane u nizu komičnih nezgoda, nevjerojatnih otkrića i sjajnih, napetih pustolovina. Serija je snimljena prema besmrtnom pustolovnom klasiku Edgara Ricea Burroughsa Tarzan među majmunima. Nastavljajući priču Disneyeva filmskog hita iz 1999., Tarzan se vraća svojoj životinjskoj obitelji i preuzima veće odgovornosti kao nasljednik jakog i plemenitog Kerchaka. Kao Gospodar džungle, ponešto zreliji Tarzan uviđa da mora štititi i braniti ne samo životinje, nego i džunglu kojoj, kao i uvijek, prijeti čovjek. U nakani da nauči što više o ljudima i njihovim ambicijama najviše će mu pomoći neovisna Jane.


Dok njoj Tarzan pomaže da zaboravi romantična očekivanja o životu u džungli, Jane ga poučava o prirodi ljuske dvoličnosti i inzistira da jede iz tanjura. Ponovno ćemo vidjeti brojne životinje, a među njima i dvije opasne crne pantere Nuru i Sheetu, zaigranog mladog pavijana Manua, te Flynta i Munga, šašave majmune. Likovi pune džunglu svojim smicalicama i nerijetko kompliciraju Tarzanov život i više nego što bi on to htio. Serija uvodi i nekoliko Burroghsovih originalnih likova, ali i stvarnih povijesnih ličnosti. Tako Tarzan upoznaje bahatu Queen La, mističnu vračaru okruženu svitom ljudi-leoparda.




Stvarajući seriju od 39 epizoda, osim zabave cilj njezinih producenata bio je nadahnuti mlade gledatelje da istražuju svijet koji ih okružuje, osjete uzbuđenje otkrića, shvate da je učenje pustolovina, ali i da im podignu svjesnost ekološke potrebe da budemo dobre sluge svog planeta. Serija je sinkronizirana na hrvatski jezik, a redatelj najsinkronizacije je Otokar Levaj.


Komentari (0)

Foto