Tajni odred (1999)

THE MOD SQUAD (Originalni naziv)

akcija triler

Policajac regrutira troje mladih delikvenata kako bi raskrinkali korumpirane policajce

 
Režija: Scott Silver
Scenarij: Buddy Ruskin, Stephen T. Kay
Uloge: Bodhi (Pine) Elfman, Holmes Osborne, Dey Young, Eddie Griffin, ...

Filmografija

Klasičnu temu bivših kriminalaca, koji se žele iskupiti i započeti nov život, redatelj Scott Silver u akcijskom je trileru "Tajni odred" spojio s ugođajem tinejdžerskog filma, koji obiluje ljubavnim zgodama i nezgodama, ali i drugim spletkama.

Troje maloljetnih delikvenata - Julie Barnes (Claire Danes), Petera Cochrana (Giovanni Ribisi) i Lincolna Hayesa (Omar Epps) - regrutira iskusni policajac Adam Greer (Dennis Farina) kako bi se inkognito uvukli u krug dilera droge koji surađuju s korumpiranim policajcima. Kada Greera ubiju, troje mladih odluče slučaj riješiti pod svaku cijenu, kako bi zbacili ljagu s imena svoga mentora, ali i spasili svoju reputaciju. Međutim, ljudi koje su namjerili raskrinkati prilično su opasni i ne prežu ni pred čim.

Atraktivni mladi glumci u glavnim ulogama, Claire Danes, Giovanni Ribisi i Omar Epps prilično su poznata imena, ali prije desetak godina, kada je ovaj film snimljen, još su uvijek bili nadolazeće nade. Uz njih, u sporednim ulogama gledamo i veterana Dennisa Farinu te kultnog Josha Brolina, koji se serijom sjajnih nastupa u posljednjih nekoliko godina potvrdio kao jedna od ikona nezavisnog filma.

 


Komentari (0)

Foto