Firewalker (1986)

FIREWALKER (Originalni naziv)

akcija komedija avantura

Avanturist i njegov prijatelj kreću u opasnu potragu za skrivenim mitskim blagom

 
Režija: J. Lee Thompson
Scenarij: Robert Gosnell, Norman Aladjem
Uloge: Chuck Norris, Louis Gossett Jr., Melody Anderson, Will Sampson, Sonny Landham

Filmografija

Lepršava i zabavna akcijska komedija "Firewalker", redatelja J. Leeja Thompsona jedan je od prvih izleta akcijske legende Chucka Norrisa u žanr komedije, iako je film opet pun za njega klasičnih scena tučnjava, pucnjava i jurnjave. Norris se u takvom spoju snalazi jako dobro, prvenstveno zato što se na njemu uvijek vidjelo kako nije standardna holivudska umišljena zvijezda, već čovjek koji zaista uživa u razbibrizi kakvu uglavnom stvara.

Avanturist Max Donigan (Chuck Norris) odlazi u još jednu potragu za skrivenim blagom, zajedno sa svojim prijateljem Leom Porterom (Louis Gossett Jr.) i novom partnericom Patricijom Goodwin (Melody Anderson), koja im je priskrbila mapu. Na svome putu upast će u nekoliko barskih tučnjava, sukobiti se sa zlim kojotima, naići na razne prepreke, ali će ih sve redom svladavati s lakoćom. Međutim, kada konačno pronađu hram sa zlatom, tamo će ih dočekati mitski Firewalker, koji želi ponovno vratiti moć svojih predaka. Max i ekipa imaju druge planove...

Odlična glumačka međuigra Chucka Norrisa s iskusnim Louisom Gossettom Jr.-om, ljubimcem svih poklonika akcije osamdesetih godina prošlog stoljeća, dodatan je adut ovog filma.

 


Komentari (0)

Foto