Ukroti vatru (2006)

Catch A Fire (Originalni naziv)

drama ratni povijesni

Istinita priča o skupini južnoafričkih terorista

 
Režija: Phillip Noyce
Scenarij: Shawn Slovo
Uloge: Tim Robbins, Derek Luke, Bonnie Henna, Mncedisi Shabangu

Filmografija

U režiji poznatog Phillipa Noycea ("Sakupljač kostiju“, "Neposredna opasnost“ i "Patriotske igre“), koji se obožava naći u redateljskoj stolici političkih trilera, i prema istinitoj i potresnoj priči, koja se događa u 80-tima, političkog zatvorenika i borca za slobodu Patricka Chamussoa, nastao je ovaj izvrstan triler.

Patrick Chamusso (Derek Luke), nadzornik u naftnoj kompaniji i trener nogometnog tima, i njegova supruga Precious (Bonnie Henna) živjeli su mirnim životom, sve dok jednog dana Patrick nije optužen za aktiviranje bombe u naftnoj rafineriji. Nikada ga nije zanimala politika niti nasilje bilo kakve vrste, no izdvojen je kao krivac te bačen u samicu. Vladin agent Nic Vos (Tim Robbins) je bez milosti, štoviše, vrlo brutalno se odnosi prema Patricku i njegovoj obitelji iako dokazi o njegovoj krivnji ne postoje. Naposljetku, Patrick je oslobođen, ali očajan i razočaran načinom na koji su se odnosili prema njemu, i promijenjenih pogleda prema svijetu, pridružuje se pokretu otpora i postaje politički operativac u Afričkom nacionalnom kongresu Nelsona Mandele.



U glavnim ulogama pronaći ćemo Dereka Lukea i Bonnie Hennu, koji su sjajno odradili posao, ali posebno treba istaknuti Tima Robbinsa, koji je ipak najveća zvijezda ovog dramatičnog filma.


Komentari (0)

Foto