Petak 13. (2009)

Friday The 13th (Originalni naziv)

horror

Nezaustavljivi Jason kreće u novi pohod

 
Režija: Marcus Nispel
Scenarij: Damian Shannon, Mark Swift
Uloge: Jared Padalecki, Danielle Panabaker, Amanda Righetti, Travis Van Winkle, ...

Filmografija

Deset je godina prošlo od zatvaranja kampa Crystal Lake, mjesta na kojem je Pamela Voorhes, majka deformiranog dječaka koji je poginuo zbog nemara nadležnih, krenula na krvavi pohod koji je kulminirao njenom smrću.Skupina mladih, među kojima je i Whitney Miller (Amanda Righetti), stiže u taj isti kamp kako bi proveli ludi vikend pun zabave i seksa, no umjesto očekivanog provoda dočekati će ih noć užasa i patnje.

Skupina mladića i djevojaka druži se u kolibi nedaleko napuštenog ljetnog kampa, u kojem se je dogodio masakr prije trideset godina. Ubojstva je počinila majka, koja je okrivila voditelje kampa što se je njen sin Jason utopio u obližnjem jezeru. Prema legendi posljednji preživjeli u kampu uspjeli su ubiti majku. No Jason ipak nije bio mrtav. Kada je doznao za smrt majke, krenuo je na put osvete. No legenda nije samo strašna priča već istiniti događaj, što će skupina mladih veseljaka uskoro shvatiti. Istovremeno, Clay Miller (Jared Padalecki) u potrazi je za svojom sestrom (Amanda Righetti), koja je nestala zajedno s prijateljima prije mjesec dana.
U rukama Marcusa Nispela ("Conan Barbarin" - 2011.), redatelja "Pathfindera" kojeg smo imali prilike gledati na RTL Televiziji, kultni hororac "Petak 13." ponovno je oživio. Dakle, ne radi se o rimejku klasika iz 1980. već o novom nastavku o Jasonu, trideset godina nakon prvog pojavljivanja. Od početak do kraja film će vas držati u napetosti poput svakog dobrog hororca. Stoga, obožavatelji filmskog serijala neće ostati razočarani, štoviše, triler će im pružiti dovoljno elemenata za zadovoljstvo. U glavnim ulogama nalaze se Jared Padalecki i Amanda Righetti, koju će gledatelji prepoznati kao Grace Van Pelt iz "Mentalista".

Komentari (5)

Foto