Moj život u Idlewildu (2006)

Idlewild (Originalni naziv)

drama mjuzikl romantika

Percival i njegov najbolji prijatelj, Rooster, vode život prepun glazbe i lijepih žena

 
Režija: Bryan Barber
Scenarij: Bryan Barber
Uloge: Big Boi, André Benjamin, Paula Patton, Terrence Howard, Faizon Love

Filmografija

Grammyjem nagrađivani članovi OutKasta, Andre Benjamin (Andre 3000) i Antwan A. Patton (Big Boi) glume u ovoj sjajnoj priči. Kritičari Moj život u Idlewildu nazivaju "novim, vatrenim i maštovitim glazbenim i scenskim ostvarenjem koje će iznenaditi publiku i držati je u napetosti od početka do kraja".

Grad Idlewild u američkoj državi Georgiji 1935. godine u doba velike gospodarske krize. Daroviti pijanist Percival Jenkins (A. Benjamin) i pjevač Rooster (Big Boi) najbolji su prijatelji još od djetinjstva, koje je život odveo u različitim smjerovima. Percival danju radi u mrtvačnici svog oca, Percivala Starijeg (B. Vereen), a noću nastupa u mjesnom klubu Church koji vodi gangster Sunshine Ace (F. Love). S druge strane, Rooster je s godinama ušao u svijet kocke, neobuzdanih zabava i sumnjivih poslova, a uz brak s privlačnom Zorom (M. Williams) također nastupa u Churchu. U klubu kao pjevačica nastupa i darovita Taffy (M. Gray), djevojka ozbiljno načeta alkoholom i brojnim osobnim problemima. U Church zalaze i opasni gangsteri Spats (V. Rhames) i njegov čovjek Trampy (T. Howard), koji s Aceom i atraktivnom Rose (P. Jai Parker) organiziraju mutne poslove u kojima ponekad sudjeluje i Rooster. Dok se Percival zaljubi u romantičnu pjevačicu Angel (P. Patton), odnosi među gangsterima počinju se komplicirati, a vrhunac je Spatsovo ubojstvo...

Slikovita, intrigantna i zabavna gangsterska romantična mjuzikl/komedija debitantski je redateljski i scenaristički projekt Bryana Barbera, autora glazbenih spotova za hip-hop skupinu OutKast, film realiziran na valu uspjeha dvama Oscarima ovjenčane biografske glazbene drame "Ray" Taylora Hackforda i također dvama Oscarima nagrađene mjuzikl-drame "Komadi iz snova" Billa Condona. Posrijedi je energično režirano, zanimljivo i izvrsnom glazbom impregnirano ostvarenje koje se razmjerno vješto poigrava klišejima iz gangsterskih filmova, te kojem gledateljsku naklonost jamče stilizirane i efektno koreografirane plesne i pjevne sekvence. Osebujan osvrt na život tamnoputog stanovništva na američkom jugu tijekom gospodarske depresije 1930-ih nose raspoloženi nastupi glumačke postave predvođene članovima benda OutCast Andréom Benjaminom ("Lara Croft: Tomb Raider", "Mamurluk 2") i Big Boijem ("Hitch: Lijek za suvremenog muškarca", "xXx: Stanje sigurnosti"), koji se i ovim ulogama potvrđuju i kao daroviti glumci. Pored cijenjenog Terrencea Howarda ("Fatalna nesreća", "Iron Man"), za glavnu ulogu u glazbenoj krimi-drami "Gužva i frka" nominiranog za Oscara, njihovi su partneri atraktivna Paula Patton ("Deja Vu", "Nemoguća misija: Protokol duh"), znani Faizon Love ("Nevolje u raju") i Malinda Williams ("Hrana za dušu"). U sporednim se rolama pojavljuju markantni Ving Rhames ("Pakleni šund", serijal "Nemoguća misija") i glasovita pjevačica Macy Gray.


Komentari (0)

Foto