Šezdeset i šesta (2006)

Sixty Six (Originalni naziv)

komedija drama biografski

Bernijeva Bar Mitzva pretvara se u pravu katastrofu

 
Režija: Paul Weiland
Scenarij: Peter Straughan, Bridget O'Connor
Uloge: Helena Bonham Carter, Eddie Marsan, Gregg Sulkin, Thomas Drewson

Filmografija

Autobiografska dramedija redatelja Paula Weilanda pruža nam uvid u život Bernieja Reubensa (Gregg Sulkin), 12-godišnjeg dječaka koji s oduševljenjem očekuje svoju Bar Mitzvu, no, kako to obično biva, neće sve ići po planu.

Za 12-godišnjeg Bernieja, najvažniji dan u životu je dan kad će postati muškarac – njegova Bar Mitzva. Njegovi savršeni planovi za taj dan izjalove se kad očev posao počne propadati, što obitelj prisiljava da smanji prohtjeve. Da stvar bude još gora, finale svjetskog prvenstva u nogometu na programu je isti dan kad i njegov prelazak u svijet odraslih. Roditelji Manny i Esther uvjeravaju ga da Engleska nema šanse za prolazak u finale i odbijaju promijeniti datum održavanja Bar Mitzve.

Bernie jedinu utjehu nalazi u odnosu sa specijalistom za astmu, dr. Barriejem. Kako se veliki dan bliži, čini se da sve odlazi savršeno krivo: Mannyjev posao propada, obiteljsku kuću zahvaća požar, a stariji brat Jimmy ozbiljno je ozlijeđen. I na iznenađenje svih, Engleska pobjeđuje iz utakmice u utakmicu i sve se više približava finalu. Kad roditelji shvate koliko su zapostavili taj važan trenutak u Bernijevu životu, smislit će ambiciozan plan da bar mitzvah postane dan za pamćenje.
 


Komentari (0)

Foto