Antički Rim: Uspon i pad jednog carstva (2006)

Ancient Rome: The Rise and Fall of an Empire (Originalni naziv)

drama povijesni

Priča o nekima od najmoćnijih vladara u povijesti i usponu i padu njihovih carstava

 
Režija: Nick Green
Scenarij: Mark Hedgecoe, Matthew Barrett
Uloge: Sean Pertwee, Alex Ferns, John Shrapnel, Simon Dutton, Karl Johnson, ...

Filmografija

Kombinirajući kompjuterske slike sa spektakularnim akcijskim borbama uživo, ova igrano-dokumentarna serija donosi istinitu priču o Rimu kroz šest ključnih momenata koji su pomogli oblikovati sudbinu Carstva.Radnja je uzbudljiva, s dojmljivim scenama bitaka, na fantastičnim lokacijama.

Julije Cezar vjerojatno je najpoznatiji Rimljanin u povijesti - otpadnik, genijalan vojnik, šarmantan, divlji, zaluđen moći, koristoljubiv i briljantan. Ono što je on postigao - srušio petstogodišnju Republiku i preuzeo vlast - možda je najveća prekretnica u povijesti Rima. Film počinje scenom kada je Cezar suočen s katastrofom.
Njegova je vojska opkoljena. Nadjačala ju je golema vojska Gala. Dok svi oko njega očajavaju, Cezar razvija strategiju koja će ga dovesti do njegove najveće pobjede. Nakon te pobjede u trenutku donosi odluku da će krenuti na Rim i preuzeti vlast. To ga dovodi u izravan sukob sa starim prijateljem i saveznikom Pompejem. Na Cezarovo zgražanje, Pompej je u prednosti. Cezar je suočen s pobunom i odsječen. Čini se da je poraz neizbježan. No Cezar ponovno ima briljantan plan.

Komentari (0)

Foto