Vojničine (1986)

HEARTBREAK RIDGE (Originalni naziv)

akcija drama ratni

Poručnik Tom Highway (C. Eastwood) mora uvježbati jedinicu bivših kažnjenika

 
Režija: Clint Eastwood
Scenarij: James Carabatsos
Uloge: Clint Eastwood, Marsha Mason, Everett McGill, Moses Gunn, Eileen Heckart, ...

Filmografija

Ratna drama "Vojničina" bila je jedan od prvih filmova u kojima je legendarni Clint Eastwood, bez imalo dvojbe, jedna od najvažnijih holivudskih ličnosti svih vremena, pokazao kako njegovo filmsko umijeće nadilazi imidž opakog razbijača.Uz Eastwooda, u glumačkoj postavi trebamo istaknuti i kasnije cijenjenog Marija Van Peeblesa, ovdje u ulozi problematičnog marinca Stitcha Jonesa.

Shvativši da ga njegova država više ne treba i kako to zapravo i nije tako loša stvar, poručnik Tom Highway spreman je napustiti vojnu službu, no tada ga pozvu da prenese svoja iskustva mladim marincima, što će pomalo otežati pokušaje da se pomiri sa suprugom. Clint Eastwood sjajan je kao vojničina!
Poručnik američkih marinaca, Tom Highway (Clint Eastwood), svojoj je državi služio u brojnim ratovima, a želja mu je vidjeti još malo prave akcije prije mirovine. Međutim, vraćen je u Ameriku kako bi obučavao jedinicu bivših kažnjenika. Upozoren da će zbog svojeg manjka poštovanja prema nadređenima biti pod posebnim povećalom, Highway će pokušati promijeniti svoje metode, ali će mu opušteni stav njegovih regruta pokazati kako je on doista čovjek iz nekih drugih vremena, koristan jedino u slučaju rata.
Upravo kada pomisli kako je vrijeme da se oprosti sa svime, dolazi do rata u kojem će se njegovo iskustvo pokazati dragocjenim pri spašavanju života mladih vojnika.

Komentari (19)

Foto