Najekstremniji primat (2003)

MXP: MOST XTREME PRIMATE (Originalni naziv)

komedija obiteljski

Čimpanza Jack upadne u oko dvojici lopova koji se nadaju njegovom prodajom dobro zaraditi

 
Režija: Robert Vince
Scenarij: Anne Vince, Anna McRoberts, Anna Singer
Uloge: Devin Douglas Drewitz, Jack, Trevor Wright, Robby Benson, Gwynith Walsh, ...

Filmografija

"MXP: Most Xtreme Primate" treći je u nizu serije humorističnih filmova s čimpanzama kanadskog filmskog para Roberta i Anne Vince. Snažnoj kanadskoj tradiciji filmova za djecu i mlade, odnosno takozvanog obiteljskog žanra, producentsko-redateljsko-scenaristički dvojac dao je vlastiti doprinos, uvodeći kao bitne likove simpatične čimpanze. Ovaj put to je Jack, i u pobočnoj ulozi Louise, a priča je u službi afirmacije pravih životnih i obiteljskih vrijednosti.

Djelatnica El Simian rezervata, Julie, povede dvojicu čimpanza, Jacka i njegova brata Louisa, na put u Meksiko. Međutim, Jack se na aerodromu ukrca u avion za Colorado, i umjesto u sunčanom tropskom Meksiku završi u snježnom gradiću u Coloradu, u kojem žive dječak Pete i njegov stariji brat Jay.

Njihov brižni otac Edward upravo je otišao na put, tako da su dječaci ostali sami. Pete se bavi snowboardingom, a Jay sviranjem gitare u grunge bendu. Vraćajući se kući, Pete nabasa na Jacka i povede ga doma, a ubrzo i na snowboarding. Jack se pokaže izvanredno talentiran za snježno daskanje, što upadne u oči dvojici sitnih lopova, dužnih lokalnom mafijašu. Misleći da će Jackovom prodajom dobro zaraditi i vratiti dug, lopovi planiraju ukrasti Jacka.

 


Komentari (1)

Foto