Zbogom, ljubavi (1995)

BYE BYE LOVE (Originalni naziv)

komedija

Priča o trojici razvedenih prijatelja koji pokušavaju oplemeniti svoj samački život

 
Režija: Sam Weisman
Scenarij: Gary David Goldberg, Brad Hall
Uloge: Matthew Modine, Paul Raiser, Randy Quaid, Janeane Garofalo, Amy Brenneman...

Filmografija

Naslovljena prema glasovitoj pjesmi Everly Brothersa, zabavna i nepretenciozna humorna drama iskusnog, uglavnom TV producenta, glumca i redatelja Sama Weismana (George iz džungle, serije Slučajni partneri, Zakon i red, Monk), tri puta nominiranog za Emmy (Zakon u Los Angelesu i Bruklinški most) frivolno je, lepršavo i šarmantno ostvarenje koje se na ležeran i duhovit način bavi ozbiljnim temama.

Simpatičnom Daveu Goldmanu (M. Modine) i njegovim najboljim prijateljima, zbunjenom Donnyju Carsonu (P. Raiser) i pomalo grubom Vicu Damicu (R. Quaid), nije nimalo lako slušati popularnu radijsku emisiju dr. Davida Townsenda (R. Reiner). Naime, dr. Townsend je radijski psihoterapeut koji razvedene muškarce savjetuje o svakodnevnim problemima samačkog života, a Dave, Donny i Vic iza sebe imaju propale brakove, supruge s kojima uglavnom nisu u dobrim odnosima i djecu s kojom ne provode onoliko vremena koliko bi htjeli.

Dok Dave iz neuspjelog braka sa Susan (A. Brenneman) ima sinčića Bena (R. Malinger) i kćer Michelle (M. Whitman), Donny nakon razvoda od Claire (J. Brook) nastoji biti što bolji otac tinejdžerici Emmi (E. Dushku), buntovnoj curi kojoj se sviđa nešto stariji Max Cooper (J. Whitworth). Čini se da je najgore Vicu, hrvačkom treneru i instruktoru vožnje u auto-školi, koji se neprekidno svađa s bivšom suprugom Grace (L. Crouse), istodobno pokušavajući aktivno sudjelovati u odgoju njihovo troje djece. Ipak, Dave je svjestan da život ide dalje, pa unatoč Susaninu protivljenju i podsmijehu želi početi vezu sa znatno mlađom Kim (M. Pitillo). Dok Donny shvaća da nikako ne može preboljeti Claire, Vic odluči izaći s Lucille (J. Garofalo). Tijekom jedne večeri, kad Emma pobjegne od kuće a Vic greškom Lucille izvede u otmjeni restoran, životi trojice prijatelja prilično će se promijeniti...

Uz suradnju nagrađivanih scenarista Garyja Davida Goldberga (Otac, serije Obiteljske veze, Svi gradonačelnikovi ljudi) i Brada Halla (serije Frasier, Watching Ellie), redatelj Weisman vješto profilira galeriju slikovitih protagonista. U tome se oslanja i na glumce predvođene M. Modineom (Full Metal Jacket, Udana za mafiju, Memphis Belle, Vjetar, A glazba i dalje svira, Prava plavuša, Samo igra, Transporter 2), čiji su partneri P. Reiser (Policajac s Beverly Hillsa 1 i 2, Aliens), te R. Quaid (Posljednja kino predstava, Što te tata pušta samu, Mjesec od papira, Dani groma, Texasville, Posljednji ples, Dan nezavisnosti, Planina Brokeback, Goyini duhovi). U sporednim ulogama su J. Garofalo (Zagrizi život, Istina o mačkama i psima, Prijateljice, 200 cigareta, Dogma) i A. Brenneman (Casper, Vrućina, Dnevno svjetlo, serije Njujorški plavci, Frasier, Sutkinja Amy), a u efektnoj se epizodnoj ulozi pojavljuje i slavni redatelj Rob Reiner (Ostani uz mene, Misery).


Komentari (0)

Foto