Tri palme za dvije bitange i ribicu (1998)

TRI PALME ZA DVE BITANGE I RIBICU (Originalni naziv)

komedija

Skupina prijatelja u želji za boljim životom odluči opljačkati banku

 
Režija: Radivoje Andric
Scenarij: Milan V. Puzic
Uloge: Srđan Todorović, Dubravka Mijatović, Goran Radaković, Milorad Mandić, ...

Filmografija

Redatelj Radivoje Andrić ("Munje") u svojoj je kriminalističkoj komediji "Tri palme za dvije bitange i ribicu" znalački uklopio u sivo okruženje srpske 1993. godine. Dok se tek 200 kilometara od Beograda vode krvavi sukobi, zemlju su pokorili hiperinflacija, privredni kaos i sveopće moralno srozavanje, zbog čega brojni likovi pristaju na dotad im nezamislive stvari. Takve društvene okolnosti umnogome pokreću ovaj film, ali redatelj ga ipak vodi putem lepršave komedije, strukturirane od mnoštva sitnih epizoda koje se poput slagalice spajaju u cjelovit proizvod.

Milan (Srđan Todorović) i Moma (Goran Radaković) prijatelji su koji se na najrazličitije načine snalaze kako bi u rasulu Srbije 1993. godine živjeli barem dobro, ako već ne i bolje. Milan spava na splavi svoga prijatelja, slikara Terze (Milorad Mandić), preprodavajući njegove, na brzinu naslikane, radove novopečenoj društvenoj eliti.

Moma za to vrijeme čuva trezor banke Futura, čija je vlasnica tajanstvena "Srpska majka". U tijesnom stančiću preko puta banke, Nadica (Dubravka Mijatović) za život zarađuje zamamnim uzdisajima preko vruće telefonske veze. Dva prijatelja udružit će se sa svojom ljubimicom Nadicom planirajući pljačku banke, kako bi ukradenim novcem sebi priuštili odlazak na zabačeni otok s divnom klimom i palmama.

 


Komentari (0)

Foto