Tajna mog uspjeha (1987)

THE SECRET OF MY SUCCESS (Originalni naziv)

komedija

Kako bi uspio u ljubavi i napredovao u kompaniji mladić odluči lažirati vlastiti identitet

 
Režija: Herbert Ross
Scenarij: Jim Cash, AJ Carothers
Uloge: Michael J. Fox, Helen Slater, Richard Jordan, Margaret Whitton, ...

Filmografija

Brantleyu Fosteru (Michael J. Fox) trebalo je samo dva tjedna do uspjeha u kompaniji. Međutim, da bi osvojio srce lijepe kolegice i uspio na poslu, talentirani mladić je odlučio lažirati vlastiti identitet!

Nakon što je uspješno završio dugogodišnji studij ekonomije, mladi Brantley Foster (Michael J. Fox) odluči napustiti roditeljsku farmu u Kansasu i jednostavan seoski život zamijeniti gradskom vrevom New Yorka. Ambiciozni Brantley uskoro razočarano otkrije da je život u velegradu sve samo ne jednostavan.  Nije lako osvojiti djevojke, a posao je teško dobiti uz toliku konkurenciju. Odluči posjetiti svog ujaka Howarda Prescotta (Richard Jordan), koji vodi uspješnu multimilijunsku kompaniju. Dobiva posao na samom dnu poslovne hijerarhije, u sobi za slanje i primanje pošte. Međutim, upoznaje Christy Wills (Helen Slater) koja je ujedno i jedna od najuspješnijih menadžera kompanije. Vjerujući kako je najbolji način da osvoji Christy onaj da se lažno predstavlja kao menadžer, Brantley uzima ime Carlton Whitfield i neočekivano napreduje u kompaniji, ali stvari uskoro izmiču kontroli.

Glavni glumac "Tajne mog uspjeha", Michael J. Fox, je u vrijeme snimanja Zameckisovog hita "Povratak u budućnost" već  bio poznat široj publici zbog uloge u TV seriji "Obiteljske veze", ali ovaj film ga je definitivno lansirao među zvijezde. Nakon komičnih uloga u filmovima "Mladi vukodlak" i "Tajna mog uspjeha", Fox se želio okušati i u drukčijim ulogama pa je glumio tvorničkog radnika u "Svjetlima dana". Iz tog razdoblja najpoznatija je saga o ratu u Vijetnamu pod redateljskom palicom Briana De Palme. Godine 1989. i 1990. Fox je snimio dva nastavka "Povratka u budućnost" što je publika oduševljeno pozdravila. Nakon toga glumio je u filmu "Američki predsjednik", da bi se iz kino dvorana vratio na TV ekrane u seriji "Spin City" (1996.). Krajem 1999. Fox je objavio da od 1991. godine boluje od Parkinsonove bolesti, a osnovao je i zakladu za istraživanje te bolesti.


Komentari (0)

Foto