Povratak kući (2000)

BRING HIM HOME (Originalni naziv)

drama obiteljski

Film o privrženosti koja povezuje psa i čovjeka, ali i o krađi životinja za istraživanja

 
Režija: Robert Fedor
Scenarij: Robert Fedor
Uloge: Jeffrey Licon, Edward Asner, Noah Blake, Sharon Gless, Scott Ford, ...

Filmografija

Godišnje se samo u Sjedinjenim Državama ukrade više od dva milijuna pasa i mačaka. Većina ih posluži za medicinske pokuse. O tome, i o privrženosti koja povezuje psa i čovjeka, govori ovaj film.

Ricky Horvath (J. Licon) praktički živi na ulici. Otac mu je bio narkoman, majka se preudala i umrla, pobjegao je od očuha koji je alkoholičar, djed mu je detektiv, bivši policajac sumnjive prošlosti, nespretan i odbojan prema Rickyju. Jedini prijatelj kojega dječak ima jest njegov pas, njemački ovčar Buddy. Kad jednom u trgovini ukrade limenku pseće hrane, i ne sluti da će od tog trenutka biti žrtva pohlepnog Cadieja Murkinsona (N. Blake), koji živi na visokoj nozi tako što krade pse i skupo ih prodaje institutu za medicinska istraživanja.

Da bi se dočepao Buddyja, Cadie optuži Rickyja da ga je napao pištoljem i potrudi se da ga zatvore u dom za malodobne prijestupnike. Za to vrijeme Buddy je iz azila za napuštene životinje, uz pomoć mita i tajnih ilegalnih kanala, već prebačen u institut. Rickyjev djed Geza (E. Asner) shvatit će da mora pomoći svom unuku, a kako je iskusan detektiv, mnogo mu je lakše ući u trag ne samo nestalom psu, nego lancu krađe životinja.

 


Komentari (0)

Foto