Tragač (2007)

Pathfinder (Originalni naziv)

akcija avantura

Hrabri ratnik suočava se sa hordom okrutnih vikinga

 
Režija: Marcus Nispel
Scenarij: Laeta Kalogridis
Uloge: Karl Urban, Moon Bloodgood, Russell Means, Clancy Brown, Jay Tavare

Filmografija

Od redatelja "Teksaškog masakra motornom pilom“ i, što je još zanimljivije, najnovije verzije "Conana barbarina“, koji je trenutno u postprodukciji, gledamo mračnu akcijsku avanturu "Tragač“. Vjerojatno zbog tona i atmosfere koju je dao "Tragaču“, Marcus Nispel dobiva režiju budućeg velikog hita - "Conana barbarina“, što samo po sebi dovoljno govori što očekivati od "Pathfindera“, koji nam donosi klasičnu borbu dobra protiv zla, u ovom slučaju vikinškog ratnika, koji odrasta u selu američkih domorodaca, protiv Vikinga, koji su prikazani više kao zvijeri nego ljudi.

Jedini preživjeli s vikinškog broda, koji se nasukao na stijene američkog kontinenta, je desetogodišnji dječak. Lokalno pleme Wampanoag prihvati dijete te ga nazove Duhom zbog njegove plave kose i blijede boje kože. Legenda kaže da će smrt i uništenje pratiti dječaka, no pleme nesebično prihvati preplašeno dijete kao da je njihovo. Dječak izrasta u snažnog ratnika (Karl Urban), odlučnog da plemenu, svojoj obitelji, pokaže koliko vrijedi. Kada se Vikinzi vrate kako bi zauzeli plodnu zemlju i pokorili mirne domoroce, Duh se nađe u nezavidnoj poziciji. Ako želi izbjeći pokolj mirnih mještana i krvoproliće, mora krenuti protiv ratnika od kojih i sam potječe.

Karl Urban se odlično snašao u ulozi ratnika koji postaje zaštitnik i spasitelj sela te tako ostvaruje svoju sudbinu i proročanstvo. Vizualno zaista impresivan, brzog tempa i mističnog predznaka, “Tragač” će oduševiti sve koji vole pogledati dobru akciju smještenu u zlokobno doba kada se sretnikom smatrao onaj koji doživi novi dan.

 

 


Komentari (7)

Foto