Čovjek sa ožiljkom (1995)

Mr. Stitch (Originalni naziv)

sf

Mladić, umjetno stvoren od ljudskog tkiva odluči istražiti pozadinu svog postanka

 
Režija: Roger Avary
Scenarij: Roger Avary
Uloge: Rutger Hauer, Wil Wheaton, Stevo Polyi, Rowland Wafford, Richard Louderback

Filmografija

Doctor Rue Wakeman uz pomoć svojeg tima umjetno stvori mladića od organa i tkiva koje je za dobrobit znanosti darovalo mnogo ljudi svih rasa i spolova. Umjetno stvoreni mladić imena Lazerus pokazuje veliku želju za učenjem i otkrivanjem svog identiteta. Najviše ga muče zastrašujuće noćne more no kad ga počne pregledavati psihijatrica dr. English (N. Peeples) njegov život se polako počinje mijenjati te Lazerus odluči pobjeći iz labaratorija kako bi otkrio pravu istinu tajnog projekta.

U ovom SF trileru priča o Frankensteinu smještena je u blisku budućnost. Koristeći različite dijelove ljudskog tijela, znastvenik Rue Wakeman (Rutger Hauer) stvori Lazarusa (Wil Wheaton), mladića sa natprodsječnim mentalnim i fizičkim mogućnostima.

Lazarus bi bio savršen da se ne mora boriti sa vlastitim užasavajućim noćnim morama koje mu ne daju mira. On nije svijestan svog postanka i odlazi kod psihijatrice dr. English (N. Peeples) na seanse. Ali, kada bi on saznao pravu istinu, to bi moglo biti opasno i za njega ali i za cijeli svijet.

 


Komentari (0)

Foto