Zvjezdane staze: Voyager (1995)

STAR TREK: VOYAGER (Originalni naziv)

akcija avantura sf

Završivši u udaljenom svemiru kapetanica i posada broda Voyager pokušavaju pronaći pravi put kući

 
Režija: Winrich Kolbe, Allan Kroeker, David Livingston
Scenarij: Gene Roddenberry, Rick Berman, Michael Piller, ...
Uloge: Kate Mulgrew, Robert Beltran, Roxann Dawson, Jennifer Lien, ...

Filmografija

Zvjezdane staze: Voyager je američka znanstveno-fantastična serija, koju je osmislio Gene Roddenberry. Serijal Voyager sniman je od 1995. do 2001. Voyager se od ostalih serijala razlikuje po tome što glavnu ulugu u seriji ima kapetanica Kathryn Janeway (glumi ju Kate Mulgrew), dok su kod ostalih serijala tu čast imali muškarci (kapetan Kirk, kapetan Picard, kapetan Sisko, kapetan Archer).

U 172 epizode serije (u sedam sezona) "Voyager" se bavi velikim rasponom tema - od klasičnih tema istraživanja novih svjetova i uvjeta života na njima, preko tema o demokratskim načelima života (mir, otvorenost, sloboda, suradnja), do duboko filozofskih tema o smislu osobnosti i značenju ljudske vrste u širokoj paleti živih oblika u svemiru. Jedna od čestih tema su problemi koje donosi izgubljenost u svemiru, odvojenost od najbližih, čežnja za domom. Voyager je imao ograničene izvore za održavanje života i nikakve potpore sa strane te je borba posade da preživi bila drukčija od one drugih federacijskih brodova.

Zanimljivost je serije kapetanica broda - prva žena u svim znanstveno-fantastičnim serijama i filmovima koja je zasjela na čelo ekipe. Dugo su se dvoumili u izboru glumice i jedna od kandidatkinja bila je Genevieve Bujold. Tek kad je ona otpala, za tu je ulogu izabrana Kate Mulgrew.

Komentari (8)

Foto