Argentinska pustolovina (1989)

Eversmile, New Jersey (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Putujući zubar zaljubi se u šarmantnu djevojku

 
Režija: Carlos Sorin
Scenarij: Jorge Goldenberg, Roberto Scheuer
Uloge: Daniel Day-Lewis, Mirjana Joković, Gabriela Acher, Julio De Grazia, ...

Filmografija

Urnebesna komedija o zubaru koji putuje argentinskim regijom Patagonijom, boreći se protiv karijesa upornošću i strašću viteza križara. Komedija sa sjajnim glumačkim ostvarenjima, snimljena na autentičnim lokacijama divljine Patagonije. Film je osvojio nagradu za najbolju žensku ulogu (Mirjana Joković) na festivalu u San Sebastianu.

Kao zaposlenik organizacije “DuBois Foundation for the Development of Dental Consciousness” (DBFDDC), Dr. Fergus O'Connell (Daniel Day-Lewis) prešao je dugačak put, iz Sjeverne Irske, preko New Jerseya, SAD, do Argentine - on je čovjek koji je borbu za zdrave zube doslovno prenio na cestu. Fergus je pun zanosa, neumoran i discipliniran - putuje na motociklu kojega po potrebi pretvara u potpuno funkcionalni zubarski stolac, i neprestano je suočen s izazovima liječenja pomalo prestrašenih pacijenata i sukoba s ljubomornim kolegama.

Konačno, upoznat će i Estellu (Mirjana Joković), djevojku koja postaje njegova suputnica, učenica i asistentica… Iskrena i šarmantna komedija koja prikazuje zubara u tradiciji modernog Don Quijotea: čovjeka fokusiranog da čini dobro u svijetu kojemu je to potrebno.


Komentari (0)

Foto