Transformeri 2: Osveta poraženih (2009)

Transformers 2: Revenge of the Fallen (Originalni naziv)

akcija avantura sf

Bitka između Autobota i Decepticona još uvijek nije gotova

 
Režija: Michael Bay
Scenarij: Ehren Kruger, Roberto Orci
Uloge: Megan Fox, Shia LaBeouf, Hugo Weaving, Josh Duhamel, John Turturro, ...

Filmografija

Nastavak jednog od najvećih blockbustera diljem svijeta. Glumačka ekipa ostala je ista: Shia LeBeouf, Megan Fox i Josh Duhamel, a isti je i redatelj, kralj akcije Michael Bay.

Dvije godine nakon što je spasio svijet s Autobotima, Sam Witwicky (Shia LaBeouf) vratio se na koledž. Ali Decepticon pod imenom The Fallen vraća se na Zemlju kako bi se osvetio. Allspark je uništen i Autobotima je onemogućen povratak na njihov planet Cybetron pa su primorani ostati na Zemlji. Sada Autoboti surađuju s vojnom agencijom NEST kako bi se ulovili i posljednji slobodni Decepticoni. Iako se bore rame uz rame s ljudima pod vodstvom majora Lennoxa (Josh Duhamela) i narednika američkih vojnih snaga Eppsa (Tyrese Gibson), Autoboti su svjesni da nisu svi ljudi sretni zbog njihove prisutnosti na Zemlji. Kada savjetnik za nacionalnu sigurnost Theodore Galloway (John Benjamin Hickey) krene u kampanju kako bi velike robote protjerao nazad u svemir, Autobot Optimus Prime prihvaća volju naroda, ali ga upozori da ukoliko oni napuste planet, ljudska će rasa ostati na milost i nemilost Decpeticona.



Dvije godine nakon prvog dijela, koji je doživio sjajan uspjeh na kino blagajnma, iskusni Michael Bay ("Hrid”, "Otok”, Zločesti dečki”, "Armagedon”, "Pearl Harbour”) opet se prihvatio režije novog nastavaka SF akcije koji, kao u prvom dijelu, ponovno predvode zvijezde mlađe generacije - Shia LaBeouf i Megan Fox. Prvenstveno namijenjen mlađoj populaciji, poput prvog dijela, aduti filma su nove holivudske glumačke nade, ali i specijalni efekti te akcijske sekvence koje su doista nezaboravne. U ostalim ulogama pojavljuju se Josh Duhamel, Tyrese Gibson te sjajni John Turturro, no prave zvijezde filma su izvanzemaljci - Autoboti.


Komentari (16)

Foto